Böcker till filmer.

Tisdag idag och det är helt mörkgrått ute. Jag tog ett jättefint kort igår på soluppgången som var helt fantastisk, det såg verkligen ut som om himlen stod i lågor. Ganska exakt 15 minuter senare var det helt grått. Inte ett spår av den magiska soluppgången fanns kvar. Så det gäller att njuta när magin ibland hittar fram och däremellan finns den som tur är i böcker. Att överföra magin från bok till film är dock inte alltid så lätt och i dagens Top Ten Tuesday ställs frågan:

Top Ten Book To Movie Adaptations I’m Looking Forward To or Ten Book To Movie Adaptations I Still Need To Watch.

Jag har faktiskt lite dålig koll på filmvärlden just nu, men några filmatiseringar ser jag extra mycket fram emot. 

Den femte vågen av Rick Yancey ( trailer ) . Jag var inte superförtjust i boken men tror filmen kan bli hur bra som helst.

Mockinjay part 2 ( trailer ) av Suzanne Collins. Gillar alla filmer hittills och ser verkligen fram emot att se sista delen av Hungerspelen på film.

Alliegant av Veronica Roth ( trailer ). Jag har faktiskt inte ens sett Insurgent än men ändå, de väntar och lockar trots att jag verkligen inte gillade Roths avslut.

Legend av Marie Lu. Kommer den eller inte? Filmrättigheterna är ju köpta och ryktet har gått sedan 2013 att den snart ska börja spelas in. Men inget händer. Och jag är ju lite kluven, vem kan rimligtvis spela Day så som han måste spelas? Men kommer den så ser jag den – att låta bli är liksom inte ett alternativ.

Looking for Alaska av John Green. Den är på väg sägs det. Jag hoppas det.

Miss Peregrine´s home for peculiar children av Ransom Riggs. Är på gång sägs det. Kan bli total flopp eller hur bra som helst.

miss-peregrines-hem-for-besynnerliga-barn

Och så den bästa nyheten av dem alla ( eller ännu bättre hade ju varit om Peter Jackson stod bakom produktionen ) är att Odinsbarn och serien Korpringarna av Siri Pettersen ska bli norsk storfilm. Nu har jag ju inte skrivit om Röta än, men under läsningen så såg jag handlingen i filmscener flera gånger. Jag gissar att det blir hur underbart som helst.

korpringarna-1-odinsbarn

Sist en liten bubblare. Jag har faktiskt inte läst klart boken, men tror filmen kan bli rätt kul.

 

Annons

15 reaktioner på ”Böcker till filmer.

 1. Om de tänker göra med Day vad de gjorde med Four kan de lika gärna låta bli att filmatisera Legend (muttrar hon bittert). Jag blev glad när jag hörde att Graceling-rättigheterna var sålda, men de kommer säkert att trycka in Po i någon Hollywood-hunk-form också, så samma sak gäller med den.

  Däremot har ju ryktet gått ett bra tag om The night circus. Det hade varit kul att se.

  Hoppas att Odinsbarn blir en riktig klassfilm (jag tänker på Tre solar och får onda aningar) med maffiga effekter, bra skådespelare som känns äkta och underbara miljöer.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har inte sett Tre solar heller. Jag såg trailern med Persbrandts hår. Räcker gott.

   Kommer bli läckert med Odinsbarn, tror jag. OM de kan låta bli att hunka Rime. What’s up with that? När nu litteraturen *äntligen* börjar få lite sköna killar som inte har the emotional range of a teaspoon, men så fort det ska filmatiseras så ska det castas en 30-åring (har förstått att Four/Fours mamma blir en intressant kombo i Insurgent (som jag inte sett, eftersom den filmen inte existerar i min värld lalala) när Theo James råkar vara *en vuxen man* och Naomi Watts måste ha varit typ 16 när hon fick honom…)

   Så snälla norska filmskapare: Rime må vara en jäkla samurajkrigare, men låt inte det vara det viktigaste. Och casta honom med en norsk gutt som är *omkring* 20 iaf.

   (Det här är inte jag som är negativ, utan mer aktivistisk och förändringstörstande… 😉 )

   Gilla

   1. Hahahaha ja en trailer med Persbrandts hår kan inte vara så upplyftande hahaha. Åh, fick skrattattack på jobbet nu, härligt. 🙂

    Ja Four var ju en rejäl flopp tyvärr. Jag gillar Theo James, som vem som helst utom just Four kanske.

    Gilla

 2. Pingback: Istället för… | Old Adult Reads Young Adult

 3. Många av dessa finns på min lista med. Jag känner mig dock lite tveksam till Allegiant. Jag är faktiskt rätt övertygad om att man kommer att ändra på slutet i den, och jag tillhör de få som faktiskt älskade hur allt slutade. 😉

  Gilla

   1. Jag var så trött på hela serien i slutet så jag brydde mig inte riktigt om vad som hände. Så för mig är det egentligen sak samma om de ändrar eller ej. 🙂
    Men du, jag kan inte kommentera hos dig. Vet inte varför men det är vanligt mellan WP och blogger tydligen och enda sättet är om det finns open id som val i kommentarer. Du verkar ha tagit bort det, så nu kan jag inte kommentera alls. Vilket säkert är tristare för mig än för dig, men ändå. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s