Aldrig ensamma

aldrig-ensammaAldrig ensamma är andra delen i en trilogi skriven av Anna Jakobsson Lund.

När Systemet inte är det största hotet – vem väljer du att lita på?

Tillbaka i huvudstaden. Allt ser ut som vanligt, men ingenting är sig likt. Samtidigt som de högklassade förbereder sig för val planerar rebellerna ett attentat som ska ändra spelreglerna för alltid. Ava blir inblandad på båda sidor. Lögn, myt och sanning trasslas ihop och snart vet hon inte vem hon kan lita på. Levi kämpar mot vansinnet. Leymah säger att han har glömt vem han egentligen är. Att han är stark nog att kontrollera sin förmåga. Han måste tro henne om han ska kunna rädda sin syster.

Ava, Levi och Leymah tvingas ta hjälp av gamla vänner och oväntade bundsförvanter för att få den kunskap de behöver. Men vem är det som förföljer dem? Vem har räknat ut sanningen?

Den stora frågan i dystopier är ofta hur mycket man är beredd att offra för det man tror på. Hur långt man är beredd att gå. Här tar författaren frågan till en helt ny nivå och resultatet är hjärtskärande. Ava, Leymah och Levi, dessa tre fantastiska karaktärer som gör allt för det de tror på. Även sådant som ingen borde göra. De har alla samma mål, men olika motiv och olika metoder för att komma dit. Deras val krossar mitt hjärta och när jag tror att det inte kan bli mörkare tar författaren ett kliv rakt ner i det svarta.

Samtidigt finns det så mycket fint mitt i alla skärvor av svärta. Vänskapen mellan Ava, Levi och Leymah växer och inger hopp. De är så tillitsfulla i sin vänskap och sättet de lutar sig mot varandra och stärker varandra ger värme åt berättelsen och gör karaktärerna till vänner jag bryr mig om. Vi slipper den klassiska kärlekstriangeln, men kärleken som ändå utvecklas i den här delen är så himla fin. Det är trevande, intensivt och rykande hett.

Om Tredje principen kändes nyskapande och fräsch är det ingenting mot vad som möter oss här. Anna Jakobsson Lund har skapat en helt egen genre med sin svarta dystopi. Det här är modigt och kontroversiellt och jag tokälskar det.

Boken finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Tack till Annorlunda förlag för recensionsexemplar.

Annons

3 reaktioner på ”Aldrig ensamma

  1. Pingback: Bästa och sämsta – November 2015 | Bokhuset

  2. Jag föll lika hårt för denna som jag gjorde för första boken, i sista delen av boken satt jag med andan i halsen och muttrandes för mig själv, ska inte avslöja för mycket för de som på något sätt lyckats missa denna serie. Men j-vla vad hon är bra, Anna Jakobsson Lund! Nu är det bara den otåliga väntan tills nästa bok kommer ut…

    Gilla

  3. Pingback: Årets bästa dystopi. | Bokhuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s