Biotika av KG Johansson

biotikaBiotika är skriven av KG Johansson.

Biotikan skulle bli räddningen, men ledde i stället till undergången. Sofie färdas genom en värld där allt levande kan vara dödligt – men ändå brinner hennes kropp av längtan efter det farligaste som finns.

En bit framåt i tiden har människan skapat sin egen undergång i form av biotikan. Det som skulle bli räddningen när människan blev resistent mot antibiotika. Biotikan fungerar men när girigheten tar över och biotikan släpps fri muterar den och undergången är ett faktum. Mitt i allt kaos har vi Sofie som vägrar ge upp. När hennes man blir tagen av biotikan flyr Sofie genom ett krossat Sverige i hopp om att någon har överlevt, någonstans.

KG Johansson smackar på för fullt i den här boken. Världen drabbas av flera olika katastrofer. Samhällskritiken är massiv och vi får dystopi, apokalyps, skräck och action i en bok med extra allt. Sofie som vräker sig fram på en motorcykel genom ett sargat landskap blir en egen variant av Furiosa, Charlize Therons krigare i senaste filmen om Mad Max. Det är avsågade hagelgevär, blod, sex och död. KG Johansson har inte skalat bort eller förskönat någonting. Allt levereras detaljerat och han väjer inte för någonting. Blodet är varmt och klibbigt, sexet är snuskigt och kletigt, och döden är vänd ut och in.

Sofie är en rasande furie i sin kamp för överlevnad. Hon är stark, våldsam och smart. Hon dödar, hon bränner och hon slåss. Och hon har mens. Allt det där köttiga som vi undermedvetet förstår, men som inte berättas, när vi läser apokalypser och undergångsromaner har författaren tagit fram. Han väjer inte för något utan plockar fram detaljerna i fullt dagsljus och levererar en actionsfylld apokalyptisk road movie. Och jag älskar det!

Så. Jävla. Bra.

Boken finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Även Tentakelmonster har bloggat om boken här.

Tack till Affront för recensionsexemplar.

Annons

7 reaktioner på ”Biotika av KG Johansson

    1. Tack! Och jag gillade din rec så pass att jag lånade ( snodde ) uttrycket ”köttigt”. Sällan har väl just det ordet passat så bra på något som till den här boken, så jag hoppas det var ok. 🙂

      Gillad av 1 person

  1. Pingback: Bästa och sämsta – November 2015 | Bokhuset

  2. Pingback: Tio böcker lästa 2015 värda att uppmärksammas lite extra. | Bokhuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s