En smakbit av Hönan som drömde om att flyga.

en smakbit på riktigtJag och maken vaknade brutalt imorse av upptäckten att grannhuset brann. Kvart i fem var det bara larma brandkåren och rusa ut för att knacka dörr och försöka få reda på om någon var hemma i det brinnande huset. Det var det som tur var inte, men hemskt för dem som fått sitt hus förstört. Så jag är trött men redo att tänka på annat och då passar det bra med dagens smakbit.

Jag bad mina läsare om boktips för några veckor sedan och ställde även frågan i en läsgrupp på facebook, för att komma ur min egen läsbox lite. Få tips och välja en bok jag normalt kanske inte hade lagt märke till. Tipsen var många och boken jag till slut valde är skriven av Sun-Mi Hwang och heter Hönan som drömde om att flyga. Jag har valt en sida på måfå och måste säga att jag inte har en aning om vad berättelsen vill, eller vart den är på väg. Det ska bli spännande läsning.

Bonden fnös och kastade en missnöjd blick på Knopp. Han plockade upp hennes ägg. Så snart hans fingrar rörde vid det, gav det vika, och tunna rynkor spred sig över dess yta. Knopp blev chockad. Hon visste att det var litet och fult, men hon hade aldrig kunnat föreställa sig att det skulle vara mjukt. Skalet hade inte ens hårdnat klart! Bonden rynkade pannan.

Knopp kände hur hennes hjärta slets itu. Den sorg hon upplevde varje gång hennes ägg plockades bort var ingenting jämfört med det hon kände nu. Gråten stockade sig i halsen; hela hennes kropp stelnade. Den stackaren kom ut utan skal. Bonden kastade ut det mjuka ägget på gårdsplanen; Knopp stålsatte sig och knep ihop ögonen. Ägget gick sönder utan ett ljud. Den gamla hunden lunkade fram och slickade i sig det. För första gången i Knopps liv strömmade tårarna fritt ur hennes ögon. Jag vägrar lägga ett enda ägg till. Aldrig mer!

honan-som-dromde-om-att-flyga

Jag är äntligen klar med intervjun av George R.R. Martin, äntligen! Den ska redigeras lite först men kommer nu i veckan, så håll utkik.

Annons

16 reaktioner på ”En smakbit av Hönan som drömde om att flyga.

 1. Stackars grannarna dina. Tur det bara var materiella ting som brann men det är ju ändå någons ägodelar som man värdesatt och älskat. Jag ser fram emot att läsa din intervju med Mr Martin. Tack för smakbiten.

  Gilla

 2. Fy fan, vad hemskt. Det var ju tur att ni kunde larma. Hoppas att något gick att rädda.

  Jag var redan lite nyfiken på Hönan som drömde om att flyga, men smakbiten gör mig så himla berörd att jag nog måste läsa den. Tack för smakbiten!

  Gilla

 3. Å nei for en trist smakebit. uff, stakkars høne. Jeg burde virkelig bli veganer nå får samvittigheten min har slitt i lengre tid. Skal sjekke ut denne boken her, kanskje den er oversatt.

  Så bra det ikke var noen som kom til skade under brannen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s