Tidsresande och en annorlunda mordgåta.

I boktaggen A – Ö har jag kommit till bokstaven K. Vilket påminner mig om att jag faktiskt har skrivit om en slags deckare här i bloggen en gång. Visserligen en annorlunda sådan, men ändå.

K – Klocka. En bok om tidsresor.
Det kan vara framåt eller bakåt i tiden. Vad föredrar du?

Det finns ju faktiskt en hel del som jag läst. Tidsresande i böcker kan bli hur bra som helst, men med lite otur kan det också bli väldigt rörigt. Det självklara svaret blir ju först och främst Diana Gabaldons Outlander. Fortfarande en av de bästa jag läst och jag bara tokälskar Claire och Jamie. För alltid.

Främlingen

Ett annat tips är Tidsresenärens hustru av Audrey Niffenegger. En tidsresebok av den typen som lätt blir rörig, men ändå lyckas hålla ihop och skapa en fantastisk berättelse. Och så oerhört sorglig.

tidsresenarens-hustru

Och eftersom jag inriktar mig framförallt för YA-genren får vi inte glömma berättelsen om Gwendolyn och Gideon. Kanske är den här mer passande för lite yngre läsare än just YA, men jag tyckte den var söt ändå. Hängmatteläsning som inte kräver något liksom. Och serien jag pratar om är Ädelstens-trilogin av Kerstin Gier.

rubinrod

 

Sedan har vi en slags deckare, eller mordhistoria eller vad man kan kalla det. Det handlar mer om bestialiska mord än om själva tidsresandet och jag gillade den faktiskt. Flickor som skimrar av Lauren Beukes.

flickor-som-skimrar

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s