Av alla era boktips har jag valt …

Jag ville ju kika ut lite från min vanliga läsbox och därmed prova något nytt. Nedan är alla de förslag jag fick här i bloggen och på fb. Har kommenterat några av tipsen, och vilken bok jag faktiskt valde kommer längst ner i inlägget.

 

Anna, Hanna och Johanna av Marianne Fredriksson.

Påven Johanna av Donna Woolfolk Cross. Viktig bok som jag redan läst dock. Rekommenderas. 

Katedralen vid havet av Ildefonson Falcones.

Förtvivlade människor av Paula Fox.

Spelet av Neil Strauss. Alltså … nej

Vi har redan sagt hejdå av Daniel Åberg.

Tisdagarna med Morrie av Mitch Albom. Fin bok som jag också redan läst. Blev av någon anledning inte så berörd som jag hade önskat. 

Den hand som först höll min av Maggie O´Farrel.

Ur jord är de komna av Lotta Modin. Ligger redan på att läsa listan eftersom den här typen av bok redan ingår i min box. 

Cirkeltecknaren av Fred Vargas. Deckare! Nuff said. 

Utan ord av Mina Hansson.

Flickan av Angelika Klussendorf. Låter intressant men verkar omöjlig att få tag i när jag kikade runt. 

Hoppfull av Viveca Nordlander och Monika Nyström.

Shantaram av Gregory David Roberts. Har funderat på den här men jag är så skeptisk mot den här typen av böcker. Person begår brott utomlands och hamnar i hemskt fängelse. Ämnet är superintressant men oftast blir jag bara förbannad eftersom författaren liksom inte ångrar brottet. Ofta blir det en djupdykning ner i självömkan och ilska för att man åkte fast, inte att man var så jävla dum och begick brottet. Kanske är den här annorlunda, men den blev inte vald den här gången. 

Mayas dagbok av Isabel Allende. Älskar Allende. Därför åker den här bort eftersom boken ändå kommer bli läst förr eller senare. 

Drömhjärta av Cecilia Samartin.

Fyren mellan haven av M.L. Stedman.

Bilal: på slavrutten till Europa av Fabrizio Gatti. Förvisso intressant, men då jag själv relativt nyligen börjat arbeta aktivt ( på fritiden ) med ankommande flyktingar behöver jag annat att läsa om. 

Boktjuven av Markus Zusak. Skäms för att jag inte läst den än, men den ligger på att läsa listan. 

Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson. Ligger på att läsa listan, men av skäl redan nämnda får den ligga på vänt ett tag till. 

Hönan som drömde om att flyga av Sun-Mi Hwang.

Sju dagar kvar att leva av Carina Bergfeldt.

När två världar möts av Lynn Vincent, Denver Moore och Ron Hall.

Etthundra mil av Jojo Moyes. På att läsa listan.

Harrys sång av Jeffrey Archer.

Till Mervas av Elisabeth Rynell.

Jag kan ju aldrig välja bara en bok, så det blev faktiskt två böcker. Den ena är Hoppfull av Viveca Nordlander och Monika Nyström och den valde jag på grund av dessa vackra rader:

Det var då jag såg dem. Små, små blöta fotspår på det grå sjukhusgolvet. Jag lade mig ner och följde spåren som ledde in under pappas säng. Där längst in i hörnet satt en liten groda.

hoppfull

Den andra blev Hönan som drömde om att flyga av Sun-Mi Hwang eftersom det är en bok jag aldrig någonsin hade valt själv. Trots vackert omslag hade jag nog inte ens lagt märke till den i bokhandel.

honan-som-dromde-om-att-flyga

Detta är berättelsen om en höna som heter Knopp. En hymn för frihet, individualitet och moderskap med en kavat, pigg hjältinna som gör uppror mot sitt öde.

Stort tack till alla som kommit med förslag och tips. Jag kommer absolut göra det här igen, ett utmärkt sätt att hitta nya böcker man själv aldrig skulle lägga till.

Annons

4 reaktioner på ”Av alla era boktips har jag valt …

    1. Ja men det är ju alltid så. Senaste boken i ämnet var Den senila skalbaggens tröst av Jens Månvinge. Jag tänkte att den på något sätt ödmjuka titeln antyder något annorlunda. Men nä, samma självömkande skräp som alltid. Så jag är inte direkt sugen på att bli förbannad igen. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s