Framsidan är ju ursnygg, men baksidan?

Igår hade jag fått paket med en väldigt efterlängtad bok när jag kom hem. Och den är supersnygg och sådär, men nja. Jag är tveksam till både framsida och framförallt baksida. Framsidan visar författarens namn, Sofie Berthet, och att det är första delen i Nova-trilogin. Att bokens faktiska titel är Dimensioner är inte helt lätt att se. Men vad den handlar om, ja det måste man öppna boken för att få reda på eftersom baksidan pryds av författarens porträtt.

Framsida

Förstå mig rätt. Författaren är jättefin, inget som helst fel på bilden i sig. Men jag ( som så många andra ) har inte alltid jättemycket tid på mig när jag besöker en bokhandel, så jag vill ha all information om boken relativt lättillgängligt. Så jag är tveksam till om det här nya greppet hjälper eller stjälper.

FullSizeRender

Samma sak var det när jag skulle köpa Förr eller senare exploderar jag av John Green. Hela baksidan är full av blurbar. Och det är ju jättebra att andra har gillat boken, men vad handlar den om?

FullSizeRender

I övrigt är jag superpepp på boken och ser verkligen fram emot att möta en ny svensk författare inom favoritgenren dystopi.

Annons

6 reaktioner på ”Framsidan är ju ursnygg, men baksidan?

  1. Var dessutom nere på Akademibokhandeln på lunchen och pillade på boken, och det var ju nästan värre i verkligheten än på bild – Modernista som brukar vara så duktiga…

   Gilla

 1. Alltså, tänker dessutom på detta: Modernista är ju tyvärr väldigt bra på den här grejen ”sälj grej med tjej”. När jag läste inlägget första gången tänkte jag inte alls i dessa banor – men nu när jag gör det blir ju hela omslaget ännu mer problematiskt och dessutom väldigt tröttsamt. Det här är ju definitivt ett sådant tillfälle, eftersom förlaget tydligen anser att en bild på den normsnygga författaren säljer bättre än att faktiskt ha handlingen på baksidan… Suck.

  Och dessutom: Ja, en väljer bort böcker som det inte går att läsa baksidestext på. Då är det lättare att plocka upp en annan bok att läsa på istället.

  Gilla

  1. Ja, jag tänker både tidsperspektiv ( tänk om ALLA gjorde så här ), men det är även ett onödigt irritationsmoment. Varför är en bild på henne viktigare än handlingen? Sådana småsaker kan en dålig dag göra så jag väljer bort en bok, bara för att jag blir irriterad.

   Gilla

 2. Reagerade över samma sak för några dagar sedan i bokhandeln. Fem böcker i rad som jag tog upp krävde att man letade och hade sig för att finna handlingen. Fan inte okej.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s