En smakbit av Sekten på Dimön.

sekten-pa-dimonDet var svårt att välja smakbit idag för jag har så många böcker att välja på, men till slut bestämde jag mig för ett avsnitt ur Sekten på Dimön av Mariette Lindstein. En omtalad bok om scientologerna som jag ser fram emot att läsa.

 

Hon har legat vaken länge i mörkret. Hållit koll på tiden genom att räkna andetagen. Ett andetag in tar tre sekunder. Sekunderna blir till minuter. Snart en timme. Då är det dags.

Mörkret är kompakt. Här syns inga skuggor, konturer eller siffror från någon klockradio. Hon känner sig tyngdlös där hon ligger, som om hon svävar. Men räknandet håller henne vaken, och hon är ändå alldeles för spänd för att somna nu. Tvivlet maler i bakhuvudet. Rädslan för att misslyckas får hennes nerver att gnissla som strängarna på en ostämd fiol. Ångesten har lagt sig som en suddig hinna över alla hennes tankar. Bäst att bara andas, inte tänka, bara vara där tills det är dags.

Fler smakbitar hittar du hos Flukten fra virkeligheten.

en smakbit på riktigt

Annons

18 reaktioner på ”En smakbit av Sekten på Dimön.

    1. Boken är fiktiv men författaren själv baserar den på sin över 20 år långa vistelse hos scientologerna, så händelserna ska i mångt och mycket vara sanna.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s