Karaktärer jag inte klickade med.

För första gången hakar jag på Top Ten Tuesday. Har tänkt göra det många gånger tidigare, men jag är alltid så sent ute att det liksom är försent när jag väl upptäcker att det är tisdag. Men idag var jag vaken, så nu hänger jag på dagens ämne som var:

Characters You Just Didn’t Click With

 • Tråkigt nog hamnar faktiskt Tris och Four på den här listan. För jag klickade ju jättebra med båda i början. Älskade dem. Igenom hela Divergent och sen blev det lite lite svajigt i Insurgent. Så i Allegiant rasade det samman tyvärr och på slutet var jag totalt less på båda.
 • Mary i De vassa tändernas skog. Bara drama och ett snörvlande vrak till huvudperson. Men serien blev faktiskt bättre.
 • Warner ( och Juliette )  i Tahereh Mafis dystopiserie Shatter me. En antihjälte, på riktigt.
 • Phaet i dystopin Uppstigandet. Hon var ju inte hemsk, bara lite irriterande.
 • Adelina och Enzo i Den unga eliten skriven av Marie Lu. Jag har dock förhoppningar om att min relation till Adelina kommer att förbättras. Om inte annat finns ju Raffaele, en ytterst intressant karaktär som säkert kan bidra till en spännande fortsättning.
 • Tin Win i Konsten att höra hjärtslag. En feg liten skitstövel helt enkelt.

de-vassa-tandernas-skog

 

Annons

8 reaktioner på ”Karaktärer jag inte klickade med.

 1. Alltså, jag kör på någon sorts förnekelse att Allegiant ens existerar. Jag tycker inte att den räknas till serien, så jag baserar inget av vad jag tycker om karaktärerna på den boken, haha. Fast gillade inte Tris i första eller andra boken heller i och för sig…

  Gilla

 2. Det finns bara en bok om Tris och Four! Och inga filmer, absolut inga filmer. 🙂 Vad gäller Four tror jag att han funkar som en sån person som man tycker är mystisk och intressant så länge han håller sig för sig själv och inte säger så mycket. Men sen när han öppnar mun … Hög igenkänningsfaktor på den typen av person, men ingen karaktär att tycka om i längden. Synd, för både han och Tris har en jäkla massa potential.

  Warner och Juliette är ju kanske de hemskaste huvudpersoner som gått i ett par stövlar. Och Adelina och Enzo har jag redan glömt, fast jag läste Unga eliten ganska nyss. Svårt detta att skapa karaktärer som klickar med läsaren. 🙂

  Gilla

 3. Har helt ärligt bara läst Divergent och novellerna om Four, där jag tyckte han växte som karaktär, ja kanske till och med mer än Tris som tyckte jag om i Divergent.
  Nej, börjar luta mer och mer att jag kanske inte skall läsa Insurgent eller Allegiant…

  Gilla

  1. Insurgent har jag läst två gånger nu och kan ändå inte riktigt komma ihåg vad som faktiskt hände, så njae. Det är kanske inte nödvändigt. 🙂

   Gilla

   1. …då är det liiiite illa om man inte minns vad som händer 😉
    För egen del börjar det kännas lite gammalt, det finns ju så många nya böcker som pockar på uppmärksamhet. Vem vet någon gång när det finns lite tid över så kanske, kanske…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s