Läsarna i Broken Wheel rekommenderar – Charmig feelgood

lasarna-i-broken-wheel-rekommenderar
Läsarna i Broken Wheel rekommenderar är skriven av Katarina Bivald.

Allting börjar med en brevväxling mellan två helt olika kvinnor. 28-åriga Sara Lindqvist från Haninge och 65-åriga Amy Harris från Broken Wheel i Iowa. Efter två års utbyte av böcker, brev och tankar om både litteratur och livet bestämmer sig Sara för att hälsa på Amy. Men när hon kommer dit är Amy död.

Sara står ensam i en liten stad mitt ute i ingenstans. Men där finns förstås alla de människor som Amy har skrivit om. Och de excentriska invånarna i Broken Wheel har inget annat val än att ta hand om den förvirrade turisten. Sara blir kvar och för första gången i sitt liv får hon verkliga vänner – inte bara mr Darcy och Bridget Jones – och de hjälper henne att starta en bokhandel med Amys alla böcker.

Både Sara och staden lever upp, nya och oväntade kärlekspar bildas och varken Sara eller invånarna vågar tänka på att hon snart måste åka hem. När hennes tvåmånadersvisum är på väg att gå ut får hennes nyfunna vänner en alldeles galen, underbar idé …

Vilken härlig bok! Jag tyckte så mycket om den här och hade så himla svårt att släppa den. Jag ville verkligen inte att den skulle ta slut. Visst har den sina svagheter så som lite väl platta karaktärer, lite väl tillrättalagda trådar och lite väl förutsägbart. Men det gör ingenting, det är helt ok! Jag förlåter allt eftersom känslan jag får är samma jag fick för många år sedan av Fannie Flaggs böcker. För den här påminner om Fannie Flagg vilket naturligtvis är meningen. Visst saknas svärtan och tragedin som fanns både i Stekta gröna tomater på Whistle Stop Café och Daisy Fay och Mirakelmannen, men Katarina Bivald har ändå fångat känslan av Fannie Flagg. Helt medvetet förstås, eftersom just Flagg nämns ett flertal gånger i boken. Känslan av knasighet och värme är samma och det är den typen av läsupplevelse som får mig att le medan jag läser.

Och oavsett om man läst Flagg och gillat eller inte gillat, så älskar ju boknörden i mig det här.

 

Flickan hade kommit på henne med näsan bokstavligen i en bok. Nu tittade hon upp från den och lät den långsamt sjunka mot disken. Hon höll på att packa upp en kartong nya böcker som precis hade kommit och hade helt naturligt stuckit ner näsan för att provlukta på dem.

”Kom, sa Sara och gick runt disken. Hon öppnade kartongen med böckerna från den sidan. Har du luktat på böcker någon gång?”

Jag menar, det är ju klart man luktar på böcker …

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar charmade mig totalt. Både romantikern och boknörden i mig älskade det här och jag kommer hålla utkik efter Katarina Bivald i bokaffären framöver.

Boken finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Andra som bloggat om boken är: Böcker emellan, Fiktiviteter och Jennys bokstavliga vardag.

Annons

2 reaktioner på ”Läsarna i Broken Wheel rekommenderar – Charmig feelgood

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s