En smakbit av Cress – Marissa Meyer

Dagens smakbit kommer från boken Cress av Marissa Meyer. Det är tredje delen i serien The Lunar Chronicles. En härlig serie där författaren skapat nya berättelser av gamla sagor där Cinder är en variant av Askungen, Scarlet är Rödluvan och Cress baseras på Rapunzel. Cress sitter dock inte fast i ett torn, utan i en satellit.

cress

Hennes satellit färdades ett helt varv runt Jorden på sexton timmar. Det var ett fängelse med en hisnande vacker utsikt – vidsträckta blå hav, virvlande moln och soluppgångar som satte halva världen i brand.

Under den första tiden som fånge hade hon staplat kuddar ovanpå det inbyggda skrivbordet, hängt sängkläderna över skärmarna och skapat en liten alkov åt sig. Hon brukade låtsas att hon inte alls befann sig på en satellit, utan i ett litet kapselskepp på väg till den blå planeten. Snart skulle hon landa och kliva ut på riktig jord, värmas av riktigt solsken och känna doften av riktigt syre.

Hon kunde stirra på kontinenterna i timme efter timme och föreställa sig hur det kunde kännas.

Däremot gjorde hon sitt bästa för att undvika att se Luna. Somliga dagar passerade satelliten så nära att månen upptog hela synfältet och hon kunde urskilja de jättelika, glimmande kupolerna på dess yta och de glittrande städerna där lunarerna bodde. Där hon också hade bott. För många år sedan. Innan hon blivit förvisad.

Fler smakbitar hittar du hos Flukten fra virkeligheten.

en smakbit på riktigt

Annons

22 reaktioner på ”En smakbit av Cress – Marissa Meyer

    1. Jag håller med, otroligt vackert omslag tycker jag. Lånade de två första på biblioteket men måste köpa dem nu när omslagen gjorts om. Gillade inte alls de första.

      Gilla

  1. Åsa

    Låter intressant… gillar ju gamla sagor och scifi, så detta verkar vara en schysst kombination. 😉 Tack för spännande smakbit!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s