En smakbit ur Pensionatet vid världens ände.

Snart är det dags att recensera Pensionatet vid världens ände, uppföljaren till Camilla Davidssons debutroman Under vintergatans alla stjärnor. Men först en liten smakbit.

pensionatet-vid-varldens-ande

Då mindes hon förra gången hon hört låten. Det hade varit en varm och kvalmig kväll hemma hos Eric i London sommaren innan. Med van hand förde han henne runt i sitt stökiga vardagsrumsgolv. Titt som tätt fick han parera staplar med böcker, dokument och teknikprylar. Han lyckades inte helt. De råkade riva boktraven vid soffbordet innan de landade i soffan. När skivans sista toner ebbade ut låg de där, nakna och andfådda. Hon mindes hur kvällssolens strålar träffat hans ansikte, lyst upp de spända käkarna, svettpärlorna i pannan och en blodåder som pulserat i tinningen av anspänningen från deras kärleksstund. Det hade varit den andra gången hon hälsat på hos honom. Då när allt fortfarande varit magiskt och oförstört, förhoppningar och känslor ljusa som sommarnatten.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s