Vilken bok var ”hela enchiladan”?

Jag kom på mig själv med att använda uttrycket hela enchiladan häromdagen och förstod inte var det kom ifrån. Jag har aldrig ätit enchilada tror jag, är osäker på exakt vad en enchilada ens är. Men i alla fall så kom jag på det sedan, det är ju ett uttryck från en bok jag läst för längesedan. Jag vet helt säkert att det är så, men kan inte för mitt liv komma på vilken bok, vad den handlar om, ifall jag tyckte den var bra eller katastrof. Jag minns ingenting. Utom just uttrycket hela enchiladan då som betyder att något är perfekt, det är superbra eller det var allt man kunde önska sig. Typ.

Kanske någon av er vet vilken bok uttrycket kommer ifrån?

Uttrycket är dock väldigt bra tycker jag. Att något som liksom är allt, är hela enchiladan. Har du någon bok som var hela enchiladan?

Annons

En reaktion på ”Vilken bok var ”hela enchiladan”?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s