En mystisk bok …

Jag har en bok här hemma som jag blivit ombedd att läsa, så det började jag med igår. Och ibland när jag läser en bok så händer det att jag blir nyfiken på författaren, bara ett namn räcker liksom inte. Orsakerna till det kan vara olika. Ibland blir jag nyfiken på hur människan bakom en storslagen historia ser ut, vad hen gjort i sitt liv och försöka få någon slags uppfattning om personen bakom den här fantastiska berättelsen. Ibland beror min nyfikenhet av helt andra orsaker, kanske en bok osar av ruttna värderingar eller kanske anar jag en dold agenda och då kollar jag författaren. Med kollar författaren menar jag alltså bara bion som förlagssidan brukar ha, wikisidan om det är en känd eller en googling om det är en helt ny författare. Alla har ju en hemsida. Eller?

Det visar sig att alla inte har det. Jag är faktiskt rätt förstummad. Här sitter jag med en bok skriven av en person jag inte hittar, utgiven på ett förlag som är hur hemligt som helst. Jag hittar absolut ingenting och det är märkligt. Uppenbarligen vill man ju nå ut till läsare på något litet sätt eftersom jag blivit tillfrågad att recensera den, och ändå finns inte minsta lilla rad om författaren någonstans. Eller om boken för den delen, förutom på köpställena naturligtvis. Så här sitter jag med en okänd bok skriven av en författare som inte finns. Och grubblar.

Into-the-Great-Unknown

Annons

2 reaktioner på ”En mystisk bok …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s