En av årets mest efterlängtade boktrailers – Lars Wilderäng

Vilken tajming! Archipelacon är snart i full gång ( några timmar bara till invigning ) och imorgon kommer jag och några till att delta och dela med oss av våra bästa boktips inom genren.

Naturligtvis finns Lars Wilderängs Stjärnklart med på min lista. Mitt val av årets bästa bok 2014, så det ska bli otroligt spännande att se vad uppföljaren Stjärnfall har att erbjuda ( känn ingen press ). Njut av trailern och försök ha tålamod. Boken kommer i augusti.

Annons

4 reaktioner på ”En av årets mest efterlängtade boktrailers – Lars Wilderäng

 1. Jörgen

  Har precis läst (lyssnat) klart på Stjärnfall. Mina åsikter nedan!

  Spoilerfritt:
  Tyvärr är inte Stjärnfall i närheten av samma kaliber som Stjärnklart. Storyn ballar ur nåt fruktansvärt ungefär en tredjedel in i boken, och blir bara värre ju längre in man kommer. Tyckte ettan var en briljant och trovärdig skildring av en samhällskollaps sedd ur svenska ögon – men den här uppföljaren är ju bara för mycket. Jag är mycket besviken på både boken som överskattar vår suspension of disbelief och på Lasse Wilderäng som förstörde sin serie med den här dyngan. Ni som gillar att läsa om dystopi bör hålla er undan från boken då den här faller inom en helt annan genre. Tyvärr!

  SPOILERS:
  Halva boken handlar om stridande och vilka vapen och utrustning varje karaktär bär. Ja, vi vet att Jocke bär en skyddsväst och hjälm i kevlar, ja vi vet att han har en UZI med 9mm-ammuntion med x patroner kvar (med en i loppet!), ja vi vet att Silverbane har en automatkarbin. Snark. Första boken led lite av samma MÖP-ande, men då var det ändå till en viss gräns och passade tex med prepper-karaktären som uppenbarligen älskade sina överlevnadsprylar. Men när man behöver läsa om ingående beskrivningar av vilka vapen varje person bär på varannan sida blir det lite mycket. Det värsta är ändå storyn som tyvärr går totalt överstyr med ‘vampyrer’, rymdvarelser och fakking zombies(!). Man får ju en viss hint om att det är utomjordingar som ligger bakom nedsläckningen i epilogen i ettan, och här dras det till sin spets. Framåt slutet av boken förvandlas den tyvärr till The Walking Dead / World War Z när det kommer horder med zombies som ”rör sig ryckigt” och vill äta lite brains. Desperationen och den mänskliga grymheten är totalt bortblåst ur denna bok (förutom de få tillfällen som beskriver flashbacks från de ”tidiga åren”, där det blir små ljusglimtar av en bra historia som känns igen från första delen). Nej det här var fan ingen bra utveckling av serien, mycket tveksam till att jag kommer läsa den tredje delen. Från att ha gått ifrån ”dystopi” är numera serien ”science fiction-actionladdad zombieslakt med inslag av vampyrer”.

  Gilla

 2. Jga kan förstå att det här är en besvikelse för många. Men för mig som älskar vampyrer, zombies, walking dead, world war z så låter det mer som himmelriket. Fel blogg att klaga i över dylika grejer liksom 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s