Charmiga tidsresenärer i Ädelstenstrilogin.

Veckans tips idag är Ädelstenstrilogin av Kerstin Gier. Trilogin består av böckerna Rubinröd, Safirblå och Smaragdgrön.

Den passar säkert unga vuxna också, men riktar sig nog mer till ungdomar. Handlingen är spännande och har ett smart upplägg vad gäller tidsresande med ett pussel som ska lösas. Karaktärerna är livliga och engagerande, med ungdomar som faktiskt beter sig som ungdomar ( i alla fall Gwendolyn ). Författaren har även blandat in en väldigt intressant person i handlingen. En person som förekommit i litteratur på många sätt och som jag snart tänkte ägna ett eget inlägg åt.

Tills vidare nöjer jag mig med att rekommendera den här trilogin som har både historia, spänning och charmiga karaktärer. Jag älskar dessutom omslaget till Rubinröd.

Gwendolyn Shepherd lever med sin stora och speciella familj i London. I väntan på att hennes malliga kusin ska göra sin första tidsresa, fördriver Gwen tiden med att plugga och hänga med sin bästa kompis efter skolan. Ända tills den dag hon plötsligt befinner sig i det viktorianska London i slutet av 1800-talet!

Gwendolyn finner sig snart indragen i hemliga planer och mystiska intriger som ett uråldrigt ordenssällskap under ledning av 1700-talsgreven av Saint Germain planerar. Tillråga på allt så utses den några år äldre Gideon, snygg men värsta stroppen, till hennes ledsagare för att hjälpa henne med de första tidsresorna.

En familj med många hemligheter? Och den största hemligheten är Gwen själv.

rubinrod       safirblaSmaragdgrön 

Annons

4 reaktioner på ”Charmiga tidsresenärer i Ädelstenstrilogin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s