#TBT – Stockholmsnatt, G som i Gemenskap och nazister.

Egentligen förstår jag inte att jag fortfarande är uppe ( vaken sedan 6 och vinkade av familjen som åkte till Sverige ) med tanke på att jag satt och läste till 1,30 inatt. Nyinkomna dystopin Enklav var riktigt svår att lägga ifrån sig och alldeles strax ska jag fortsätta läsa. Men det är ju torsdag och därmed dags för Oaryas Throwback Thursday. Ni kanske undrar vad filmer har med böcker att göra? Ingenting. Jag vet att det här är en bokblogg och så, men regler är till för att brytas ( ibland ), så idag bjuder jag på lite humor och nostalgi, allt i ett.

Stockholmsnatt. En film som blev oerhört omdiskuterad när den kom, eftersom det tydligen var lite problem med gängbråk och annat i innerstan den tiden. Jag bodde en bit utanför och var för ung för att vistas i stan själv så jag var inte så insatt, men oj vad coola jag tyckte killarna var. Speciellt Paolo Robertos lillebror ( Paolo var för gammal ) Ian. Paolo själv, tja. Det var väl bra att han skärpte till sig, men jag känner att något gått lite snett där ändå. Här kommer ett litet klipp med skådespeleri på högsta nivå.

G som i Gemenskap eller Filmen G som den kallades. Jag missade den här när den kom eftersom jag var barn då, men det tog jag och kompisarna igen när vi blev vuxna. I tjugoårsåldern var det här en av våra bakisfilmer. Jag festade runt alldeles för mycket på den tiden, vilket betydde superbakis på lördagar och söndagar. Bakisdagarna inleddes alltid med Filmen G medan jag och kompisarna låg utspridda i soffor och fåtöljer och mådde skit. Har inte sett den på många år, men jag tokälskade den. Både för att Niklas Wahlgren var het och för att Uggla var fantastisk.

Bakisfilm nummer två ( som vi tittade på direkt efter Filmen G ) var I manegen med Glenn Killing – Live från Berns. Vi missade hela hypen med Glenn Killing när serien kom på tv, men fastnade desto mer för föreställningen från Berns. Fantastisk humor. Många skämt som fortfarande funkar och mycket som kanske känns rätt utdaterat. Men vissa saker går aldrig ur tiden.

Och som avslutning får ni låten som startade hela nostalgitrippen. Den här hörde jag nämligen igår när jag var i köpcentret och shoppade. En underbar låt från en bedrövlig film.

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s