Liebster award 2.0

Jag blev nominerad igen till en Liebster Award av Sizzen, tack så mycket.

Regler: Länka tillbaka till personen som nominerade dig
Svara på frågorna som du fick av personen som nominerade dig
Nominera 11 andra bloggar med färre än 200 följare
Göra 11 frågor till dem som du nominerar
Meddela de nominerade via sociala medier/bloggar

Vilken bok har du starkast minne till?

Det finns ju många, men det är bland annat boken En man som heter Ove av Fredrik Backman. Min pappa hade precis fått en stroke och att läsa om Ove var väldigt känslosamt ( men läkande ) under den perioden.

en-man-som-heter-ove

Vilken är den sämsta bok du läst?

Bland de böcker jag tyckt sämst om någonsin hittar vi 50 shades of Grey och Alkemisten. Två helt olika böcker och båda lika bedrövliga i mitt tycke.

Vilken bok har haft den största inverkan på ditt liv?

Jag har nog svarat på det en gång tidigare och det är ett ganska tråkigt svar, för det är en kostbok, nämligen Matrevolutionen av Andreas Eenfeldt. Den boken ändrade för det första min vikt som jag lagt på mig efter barnen, den ändrade mitt mående och så småningom ändrades hela mitt synsätt på kost och hälsa. Jag är tacksam varje dag för att Eenfeldt hade och fortfarande har modet att gå emot etablissemanget.

Var får du böckerna du läser ifrån?

Jag lånar säkert 90% från biblioteket. Jag älskar biblioteket, en fantastisk samhällstjänst som jag hoppas alltid finns kvar. Resterande 10% är recex och köpta i lokala bokhandeln.

Finns det någon genre du undviker? Varför?

Deckare. Jag har än så länge inte läst något inom genren som känns nyskapande eller normbrytande på minsta lilla sätt. Vilket inte är fel, många vill ha välbekanta miljöer ( Gotland osv ) och karaktärer som följer en viss mall, men jag tillhör inte den läskretsen. Tyvärr kan jag känna ibland, eftersom deckarutbudet är enormt.

Pest eller kolera: Att bara få läsa en bok per år eller att få läsa så mycket du vill men aldrig avsluta böckerna?

Åh herregud vilken fråga! Jag har faktiskt funderat och funderat och det är verkligen pest eller kolera. Jag kan inte svara på den. Det går bara inte, båda är tortyr.

Kollar du på Booktubers, i så fall vilka?

Nej. Däremot lyssnar jag ibland på författare, bland annat John Green som youtubar med sin bror, oftast om allt annat än just böcker och läsning dock. Senast snöade jag in mig i Andy Weirs googletalk där han pratade om sin bok Ensam på Mars och rymdscience. Väldigt nördigt men väldigt intressant.

Har du någon/några favoritbloggare?

Många och de flesta hittar man till höger i bloggen. Sedan har jag såklart även andra som jag tycker om, men en som jag gillar extra mycket är Eli läser och skriver. En härlig blogg med fantastiskt skarpsinniga och välformulerade inlägg om feminism och andra viktiga saker utöver bokrecensionerna.

Vilken bok skulle du rädda om du bara fick rädda en bok?

Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams. Ingen tvekan, den är min bibel.

Har du några book boyfriends? I så fall vilka?

Hmm va?

Läser du helst på engelska eller svenska?

Svenska. Jag skulle så gärna vilja läsa på engelska eftersom utbudet blir så mycket megastörre än det svenska, men jag har inte kommit dit än. Den här hade jag till exempel läst redan om jag läste på engelska. Untold som är fortsättningen efter boken Outtalat av Sarah Rees Brennan som jag tyckte väldigt mycket om.

untold

Awarden har cirkulerat ett tag nu och jag har ingen aning om vilka som blivit nominerade både en eller fler gånger. Så jag nominerar inte vidare, men såklart får ju vem som helst ta frågorna och svara vidare. Tack igen Sizzen för nominering!

Annons

2 reaktioner på ”Liebster award 2.0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s