Så här ser min bokhylla ut just nu, men jag har en plan.

Väderleksrapporten visade i förrgår att vi skulle få snö här både igår och idag. Som tur var verkar någon ha gjort ett misstag, för min altan hade 30+ och sol både igår och idag. Fick nästan skrämselhicka där, snö i maj liksom. Så i helgen blir det altanhäng med bra böcker och grillat. Men i alla fall, dagens jerka har den här frågan idag,

Mia Eggiman undrar hur du får plats med alla böcker?

Ok, så här är det. När jag började blogga rensade jag faktiskt bort alla de böcker jag visste att jag inte kommer läsa igen. Det resulterade i 8 stora papperskassar fulla med böcker, inbundna och pocket, som jag skänkte till Emmaus. Jag hade typ 20 böcker kvar i bokhyllan, vilket gav mig lite ångest eftersom jag aldrig haft så lite böcker typ någonsin. Men det fylls ju på, fast inte i den hiskeliga takt jag förväntat mig eftersom jag numera jobbar precis bredvid biblioteket och faktiskt lånar det mesta jag läser.

Men några böcker har det ju blivit och läget just nu är följande. Bokhyllan ( som är två i en ) var brun och ful, så vi målade om den ena. Den andra är fortfarande brun och ful och har dessutom massa lådor ( helt i onödan, man kan ju inte stoppa böckerna i en låda ), så den är ganska tom i väntan på ommålning. Vilket resulterar i totalt kaos. Men jag har en plan, den har bara inte trätt i kraft än.

FullSizeRender

Utöver det här ligger det böcker lite här och där i huset. Vid soffan, vid fåtöljen, på golvet bredvid fåtöljen, På golvet bredvid soffan, i badrummet, i hallen och alla andra möjliga och omöjliga ställen. Men jag har räknat på det här och hyllan har tre plan och är ganska djup. Så jag får plats med dubbla rader på varje hylla och som ni ser ytterligare massa böcker ovanpå. Så jag ska nog få plats med alla. Så småningom. Måste måla lite först bara.

Bananlådorna fulla med böcker som står i garaget får en egen plan någon annan gång.

 

Annons

18 reaktioner på ”Så här ser min bokhylla ut just nu, men jag har en plan.

 1. Jag klarar inte riktigt att skiljas från mina böcker, men jag har börjat ge bort lite. Om jag läser en bok jag inte gillar nu så ställs den inte tillbaka i hyllan utan läggs undan i väntan på adoption. Det är betydligt värre med de böcker jag haft länge…

  Gilla

  1. Just det här är ju egentligen inte en bokhylla, utan en byrå. Vi har bara tagit bort lådorna och då blir det galet med måtten tyvärr. Men höjden på den totalt är perfekt för rummet i sig, så vi valde ändå att behålla dem.

   Gilla

 2. Jag har alltid tänkt att jag gjort fel karriärval – borde blivit meteorolog, den perfekta kombinationen att få apa mig i TV och att det är ok att ha fel på jobbet hela tiden och få betalt för det.

  Men jag kan inte rekommendera dubblerandet av böcker! Det är skitjobbigt!

  Gilla

  1. Men eller hur, helt klart ett soft karriärval. Gissa och chansen att du prickar rätt tillräckligt ofta duger liksom som arbetsprestation. Mycket märkligt. :-.)

   Gilla

 3. Böcker överallt, det känner jag igen! Jag tror att jag och sambon har varsitt sängbord men det var länge sedan jag såg dom så jag är inte säker! Sedan tror jag att vi har ett hyllplan under soffbordet men det var också länge sedan jag såg det! Men jag gillar det, att få lov att omgärda sig med böcker och där en partner tycker det är helt ok!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s