Morfars tofflor – En härlig barnbok

morfars-tofflor

Morfars tofflor är skriven av Vanja Persson och illustrerad av Christoffer Hansen.

Vem har tagit morfars tofflor? Vilken tur att Liam har följt med morfar till jobbet och är redo att leta rätt på toffeltjuven. Det finns många misstänkta toffeltjuvar, men inget spår efter tofflorna…

Jag gillar ju barnböcker som sticker ut på något sätt. Som behandlar svåra ämnen som till exempel döden eller utanförskap. Den här boken är egentligen inte annorlunda på något sätt och den borde inte sticka ut. Att den gör det är beklämmande men samtidigt blir jag glad.

Liam sitter i rullstol och det nämns inte med ett ord i texten. Det är liksom inget som spelar någon roll för berättelsen och just det älskar jag. Att man inte alltid måste problematisera saker utan låta det vara med naturligt. För det är ju egentligen ingenting konstigt med ett barn som är funktionshindrat, och ändå blir det konstigt i vardagen eftersom samhället fortfarande utesluter funktionshindrade i mångt och mycket. Med en handikappad mamma vet jag alltför väl vilka hinder det finns och vilket utanförskap det kan ge. Liam däremot har inga problem med det här. Glatt och full av energi sätter han igång att lösa mysteriet med morfars försvunna tofflor. Vackert illustrerat som förstärker den glada känslan boken ger.

Mina barn gillade båda den här trots att den egentligen är mer för de yngsta. Och ingen av dem reagerade ens på att Liam sitter i rullstol. Tänk om det kunde vara så enkelt alltid.

En fin och vacker barnbok som jag varmt rekommenderar. Ett extra plus är att en del av vinsten går till Stockholms handikappförbunds barn- och ungdomsverksamhet.

Boken finns hos Adlibris och Bokus. Däremot finns det ingen beskrivning hos Adlibris och det känns lite slarvigt.

Tack till Magic Wonders förlag för recensionsexemplar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s