En smakbit – Anaché

anache

Jag har haft den här ett tag och vilken dag som helst nu ska jag börja läsa den, Anaché – Myter från Akkade som är skriven av Maria Turtschaninoff. Ser fram emot den eftersom jag har tyckt väldigt mycket om hennes andra böcker. Här kommer första sidan i boken.

I Akkadernas land, väster och norr om landet Lavora och norr om Urundien, bor ett nomadfolk. Det är ett folk format av det land de gjort till sitt: vidsträckta vidder, långt strävt gräs, oändlig blå himmel. Akkade befolkar sitt rike med sina gerr, sina hästar och får, sina historier och andar. Hos dem föddes en gång en flicka som gick dit hon inte fick gå och gjorde det som var omöjligt. Hennes liv och öde kom att ändra allt det Akkade visste om sig själva och hennes många namn levde kvar länge efter att hon lämnat denna värld.

Hennes första namn var Anaché.

Vill du läsa fler smakbitar så klickar du på bilden under.

en smakibit på söndag riktigt

Annons

14 reaktioner på ”En smakbit – Anaché

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s