Häxböckerna har jag stuvat undan.

Igår vaknade lillkillen upp alldeles prickig och det var bara konstatera vattkoppor. Visserligen skönt att få det avklarat men samtidigt blir det nog långa dagar det här, speciellt i väntan på att storebror förhoppningsvis också passar på nu. Jag har inte heller haft vattkoppor så jag håller tummarna att jag klarar mig. Så dagen igår gick åt till filmtittande istället för bloggande. Vi hann med Big hero 6, Harry Potter och Paddington. De två första hade vi sett redan och de är ju bra, men Paddington alltså! Oj, jag blev alldeles förälskad i den filmen. Sonen som redan sett den hamnade på golvet med legobygge medan jag satt själv och skrattade så jag tjöt till filmen. Har du inte sett Paddington, gör det. Oavsett om du har barn eller inte. Fantastiskt söt och rolig.

Men, jerka var det ju dags för. Idag ställer Annika frågan,

Har du någon riktigt nördig, udda eller till och med pinsam bok i hyllan?

Faktiskt inte. Eller ja, inte enligt mina kriterier i alla fall. Däremot ligger det högar med skämsböcker i flyttkartonger undanstuvade i garaget. Jag hade en period i mitt liv ( som så många andra ) som gick ut på sökandet efter meningen med livet, sökandet efter mig själv eller bara allmänt flummiga existentiella frågor som jag och kompisen nördade in oss på totalt, nämligen New Age. Ni vet, kristaller, healing, wicca och paganism. Inte för att jag ser ner på de som nu ägnar sig åt dessa saker, men min egen period i det här var totalt flummig. Vi hängde i diverse skumma butiker som doftade starkt av rökelse, klirrande drömfångare i fönstren och en liten håla där man kunde bli spådd om man önskade. Och böcker i mängder såklart. Jag slukade böcker som dessa,

wicca

Därefter gick mitt nörderi in på de stora religionerna och jag slukade Bibeln och Koranen. Två böcker jag fortfarande tycker är intressanta och har i någon låda någonstans. Jag skulle gärna komplettera dem med den judiska Torah. Jag skulle väldigt gärna också läsa scientologernas skrifter, fast där är det kanske mitt intresse för science fiction som påverkar mest.

Men som sagt, allt det där ligger undanstuvat och i min bokhylla trängs inget annat än ganska vanlig skönlitteratur just nu.

Annons

24 reaktioner på ”Häxböckerna har jag stuvat undan.

  1. Åh vad kul, den skulle jag ju också gärna vilja läsa. Nu handlar det inte längre om sökande utan om nyfikenhet. Jag är jättenyfiken på vad scientologerna tror på, Mormonerna och Amish tex, för att nämna några.

   Gilla

 1. OK… då är det nog bara så att jag inte förstått att vissa böcker är att skämmas för eller nördiga. De du räknar upp hade jag aldrig räknat dit 🙂

  Gilla

  1. Klart man kan skämmas för gamla böcker, tycker jag. Det finns perioder i mitt liv som jag förvisso gärna pratar om och skrattar åt när jag tänker tillbaka, men en skämskudde är inte alltid fel. Vissa saker var mindre bra, precis som bokvalet har varit mindre bra i perioder. 🙂

   Gilla

  1. Nä det slutade vara viktigt. Jag läste liftarens guide till galaxen och fick svaret på vad meningen med livet är. 42.

   Och insåg att ja, det är väl ungefär så viktig den frågan är. Det mesta är goja och man får ha kul så länge det varar helt enkelt. Oavsett om svaret är 42 eller om det faktiskt finns en inre indian någonstans. 🙂

   Gilla

  1. Eftersom jag aldrig läst böckerna visste jag inte alls vad jag hade att vänta, men trodde nåt i stil med Bamse typ. Och oj vad fel jag hade. Får se hur kommande vecka blir, måste hitta fler filmer. 🙂

   Gilla

 2. En sådan period hade jag också i min yngre tonår, när jag var 17 jobbade jag rent av för ett medium och djurpratare. En spännande tid som genererade en del böcker av den sort du nämner. De böckerna finns dock inte kvar här längre.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s