Läser just nu!

Min hjärna är tyvärr mos den här veckan och det är George R.R Martins fel. Nätterna blir alldeles för korta när jag fastnar i hans värld och sovtimmarna alldeles för få. Jag har ju känt ett visst motstånd till hela serien efter att ha sett första avsnittet på TV och avsky det, men jäklar alltså vad bra boken är ( troligen tv-serien också )! Tji fick jag.

Så min hjärna är mos, vilket gjorde inlägget igår uselt och leder till ingen recension alls idag. Jag kan inte tänka. Och när jag väl tänker så handlar det om karaktärerna i Kampen om Järntronen. Gugge och jag har helt klart en del att diskutera när han kommer till Mariehamn.

Vinnaren i utlottningen har ännu inte gett någon respons, så jag ger henne till lördag att svara. Om inte så drar jag helt enkelt en ny vinnare. Vi får väl se hur det blir. Eftersom hjärnan är kaputt idag blir det en liten enkät istället som jag lånade av Enligt O.

Vid sängen: Ingen. Jag läser aldrig någonsin i sängen. Det händer liksom inte. Vet inte varför riktigt, men det funkar inte för mig.

Vid soffan: Kampen om Järntronen av George R.R Martin. Där ligger alltid min huvudbok. Sedan att jag behöver några till vid sidan om betyder ingenting.

På jobbet: Nu läser jag ju inte på jobbet, bara det jag arbetar med på skärmen. Däremot ligger det alltid en bok i väskan och väntar tills det är lunchdags och senaste dagarna har det varit Gammal kärlek rostar vackert av Pernilla Lindroos. Närproducerad litteratur och bra hittills.

gammal-karlek-rostar-vackert

På toan. Hundra år av ensamhet av Gabriel Garcia Marquez. På toan brukar de sämre böckerna hamna. De som jag vill läsa av någon anledning, men som ändå inte är eller verkar vara jättebra. Den här boken läser jag dock på toan av en annan anledning, nämligen ljuset. Det är en gammal bok med litet och ganska snirkligt typsnitt vilket gör den extremt jobbig att läsa faktiskt. Enda ljuset som gör det läsbart är toalampan har jag upptäckt, så där fick den hamna. Härlig bok dock med samma anda som Isabel Allende eller Carlos Ruiz Zafons böcker.

Utmaningsbok: Min senaste var Vägen av Cormac McCarthy, så just nu har jag ingen faktiskt. Jag gissar dock att allt just nu, medan jag befinner mig i Martins värld, kommer kännas som utmaningsböcker.

Som E-bok: Jag har många på bokhyllan i Storytel. Tyvärr ökar listan hela tiden, men jag läser dem sällan så den minskar aldrig. Men de jag kommer försöka läsa närmast är Brilliance och Prismagalaxen.

Borde börja med: Odinsbarn av Siri Pettersen. Jag har haft den ett tag nu och det börjar bli dags att återlämna den till biblioteket. Av någon anledning tar det emot att börja på den boken, så jag antar att jag får låna om den senare.

Längtar efter att få läsa: Oj det är många. Lars Wilderängs nästa bok efter Stjärnklart. Anna Jakobsson Lunds fortsättning på Tredje principen. Cassandra Clare och Holly Blacks serie Magisterum och naturligtvis den sista boken i Ransom Riggs serie om De besynnerliga barnen. Jandy Nelsons nästa alster och säkert många fler som jag inte kommer på just nu.

Senast köpta bok: Nedkopplad av Susan Maushart. Verkar vara en intressant bok där en familj kopplar ned sig från tekniken ett halvår och avgiftar sig själva digitalt. Mamman kallar det experiment och barnen tortyr. Lustigt nog köpte vi den på Tekniska Muséet i Stockholm.

Skulle vilja köpa: Lär ju bli imorgon när jag behöver nästa bok i serien om kampen om tronerna. George R.R Martin alltså.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s