Hur använder ni Goodreads?

goodreads_logo_324-a908b923dc3ed9b7a13f3da4d1ffb2df

Jag har ju börjat använda Goodreads rätt nyligen. Eller jag har haft mitt konto ett tag, men det var först för någon vecka sedan jag verkligen började göra saker där. Men det känns som jag missar massa funktioner. Så jag behöver lite hjälp, vad gör ni där?

Hur använder du Goodreads?

Annons

5 reaktioner på ”Hur använder ni Goodreads?

 1. Jag använder boktipset.se, haft goodreads lite men får inte lika bra boktips som på boktipset. Annars tror ja de funkar likartat, en betygsätter ev kommenterar och får boktips. Men ja följer svaren här, det kanske finns fler bra grejer. Goodreads är ju snyggare exv!

  Gillad av 1 person

 2. Jag gillar att en kan göra egna shelves/hyllor. De böcker jag tycker verkar riktigt intressanta försvinner lätt i mängden eftersom jag trycker want to read på alla böcker som verkar minsta lilla bra eller inte bara vill glömma av dem, så då skapade jag en hylla för böcker jag verkligen måste läsa typ. Och sen lite andra indelningar efter genre eller författare för att underlätta när en letar efter något speciellt. Sen gillar jag goodreads reading challange också, så får en en översikt över hur många böcker en läser på ett år. 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Anna från jobbet

  Jag använder Goodreads till tre saker:

  1) Samla böcker jag vill läsa och/eller köpa på ett och samma ställe och sortera dem. Det händer så ofta att jag läser om en fantastisk bok eller kommer att tänka på en klassiker jag alltid velat läsa och tänker ”DEN ska jag köpa nästa gång jag handlar från Adlibris” men sen hinner jag glömma det och börja tänka på en massa andra böcker eller impulsköper. Med hjälp av Goodreads försöker jag lägga slantarna endast på sådana böcker som jag verkligen vill ha.

  2) Peppa mig själv att ta mig igenom böcker. Jag älskar verkligen att läsa, men nånstans mitt i böcker blir jag alltid distraherad och vill påbörja en annan bok. Det spelar ingen roll hur fantastisk boken är, det händer varje gång. JAG VET INTE VARFÖR. Commitment issues, tror jag. Goodreads är hjälpsamt, för det skulle kännas allt för surt att flytta en bok från Currently reading-hyllan tillbaka till To-read- hyllan.

  3) Hålla koll på utlånade böcker. Jag är väldigt fäst vid min lilla bokhylla, men om jag lånar ut nåt och inte får tillbaka det inom en vecka glömmer jag bort det. Och kommer på det igen efter flera månader och då minns personen jag lånade ut boken till aldrig vad som hände med den och så blir jag alltid så ledsen.

  Jag har ännu inte tittat så mycket på bokrekommendationerna på Goodreads, men kanske jag kommer igång med det också så småningom. 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Vilka bra tips. Har inte kommit mig för att göra hyllor än men det verkar vara en bra idé. Och håller med om det där med att ändra till tbr-listan från currently reading, det gör man ju bara inte så verkligen bra pepp. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s