Genom dina ögon – The host

genom-dina-ogon

Genom dina ögon är skriven av Stephenie Meyer.

Jorden har invaderats av en ras som tar över människornas sinnen medan de lämnar kroppen intakt och större delen av mänskligheten har dukat under. Men Melanie Stryder vägrar att tyna bort.

Vandraren, en av de invaderande Själarna som har tilldelats Melanies kropp, har hela tiden varit medveten om hur plågsamt det skulle vara att ta över en människas kropp: de överväldigande känslorna, de alltför tydliga minnena. Men det finns en svårighet som Vandraren inte har väntat sig att den tidigare ägaren av kroppen vägrar att ge sig av och överlämna kroppen till henne.
Melanie fyller Vandrarens sinne med bilder av Jared, mannen hon älskar och som hittills lyckats hålla sig gömd. Det är omöjligt för Vandraren att skilja på sina och Melanies känslor och snart åtrår hon en man hon aldrig mött. Hotet från de andra Själarna gör Vandraren och Melanie till ovilliga allierade och tillsammans ger de sig av för att finna mannen som de båda älskar.

Den här boken tillhör faktiskt en av mina favoriter, till skillnad mot Twilight-böckerna. Det här är visserligen spännande, men egentligen en ganska långsam berättelse och ändå sträckläser jag den varje gång. Och jag har läst den många gånger. Det är en annorlunda science fiction. Själarna som invaderat jorden och tagit över människors kroppar är egentligen inte onda. De agerar av nyfikenhet utan att inse mänsklighetens komplexitet. Ungefär som människor som studerar myror.

Jag tycker om motståndet Mel uppbringar, hur hon och Vanda ( som man döper Mels inneboende alien till ) sakta men säkert lär känna varandra. Mest gillar jag Farbror Jed vars karaktär är en kopia på Zeb Macahan. Han utmanar alla genom att ta sig an Vanda och visa intresse istället för rädsla. En uppfriskande karaktär i en konfliktfylld värld.

Jag läste någonstans att det kommer fortsättning på den här. Jag hoppas Meyer ändrar sig, för den här klarar sig ypperligt på egna ben. Och som vanligt är boken bättre än filmen.

Boken finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Annons

7 reaktioner på ”Genom dina ögon – The host

 1. Åh, jag läste den i höstas! Den var så bra! Jag trodde jag visste precis vilken ”sorts” bok det skulle vara då man läst Twilight, men den var inte alls lik 🙂 Trevlig blogg btw 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Det var ett tag sedan jag läste den här nu, men den är verkligen en favorit!!
  Funderar på att läsa dem igen (men att-läsa-listan är så oändlig att det nog aldrig blir av).
  Har du läst Jag, En av David Levithan? Det är lite samma idé i den fast utan aliens. Fantastisk!

  Gillad av 1 person

  1. Jag har börjat på Levithans men bara läst något kapitel. Det var som e-bok och de är inga favoriter så då blev det så, men någon dag så. 🙂

   Gilla

 3. Jaha, så denna är olik Twilight? Nu har jag inte läst Twilight och tänker inte göra det heller, men The Host spelade jag in när den gick på TV och tänkte att då behöver jag inte läsa boken. Har jag tänkt fel alltså 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s