En smakbit på söndag – Väggen

Tänkte för första gången vara med i En smakbit på söndag och dagens smakprov kommer från klassikern Väggen skriven av Marlen Haushofer. En bok jag läser efter tips av Kulturkollo.

Idag är det den femte november och jag börjar skriva på min redogörelse. Jag kommer att skriva ner allt så detaljerat jag kan. Egentligen vet jag inte om det är den femte november idag. Under vintern som gått har flera dagar försvunnit; och jag vet inte ens vilken veckodag det är. Men jag tror inte att det är särskilt viktigt. Jag har bara korta anteckningar att luta mig mot; korta eftersom jag ju aldrig planerat att skriva den här redogörelsen, och jag är rädd att mycket av det jag minns är annorlunda mot hur det verkligen var.

Detta borde väl gälla alla berättelser. Jag skriver inte för att jag tycker om att skriva; det har bara blivit så att jag måste skriva för att inte förlora förståndet. Det finns ju ingen här som kan tänka åt mig eller ta hand om mig. Jag är helt ensam, och jag måste försöka uthärda de långa, mörka vintermånaderna. Jag räknar inte med att dessa anteckningar någonsin kommer hittas. Just nu vet jag inte ens om jag vill det. Kanske vet jag det, när jag skrivit klart redogörelsen.

Ni missar väl inte chansen att vinna signerade böcker. Det kan ni göra här!

en smakibit på söndag riktigt

Annons

17 reaktioner på ”En smakbit på söndag – Väggen

  1. jag måste verkligen göra ännu ett försök med den här boken. har försökt flera gånger. men här har du valt precis rätt smakebit för att jag ska känna att jag vill göra ett nytt försök. tack för det!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s