Som att möta en superstjärna!

I lördags fick jag ju både lyssna på och träffa John Ajvide Lindqvist, vars böcker Människohamn och Himmelstrand tillhör mina absoluta favoriter. Någonsin. John Ajvide Lindqvist är således en av mina favoritförfattare så det här var stort. Som att möta en superstjärna.

Det första som slog mig var hur rolig han var att lyssna på. Berättarglädjen finns verkligen där. Han var engagerad när han pratade och det märks att han älskar att skriva. Vid ett tillfälle när hans novell Ansiktsburk kom på tal, blev han så till sig att han kom av sig helt och brast ut i gapskratt. Det var alltså härligt att lyssna på, oavsett om man är ett fan eller inte gissar jag.

En fråga som dök upp var musiken i hans böcker. Den spelar ju ofta en ganska framträdande roll. I Människohamn är det The Smiths och i Himmelstrand är det just Peter Himmelstrand. John Ajvide Lindqvist berättade att varje bok för honom känns som en specifik sång eller artist. Lilla Stjärna till exempel, är för honom Håkan Hellströms Jag vet inte vem jag är men jag är din. När han sade det lät det helt klockrent, att så är det ju.

Jag fick lyckligtvis en signatur i mitt exemplar av Himmelstrand jag släpat med mig. Naturligtvis blev jag helt starstruck och förvandlades till ett babblande fån när han började prata med mig. Så jag stod där och svamlade om hur mycket jag älskar hans böcker, och leendet jag hade när jag gick därifrån satt fastklistrat hela helgen. Nästa gång ska jag skärpa till mig och bete mig som en människa, hoppas jag.

Signatur

Annons

3 reaktioner på ”Som att möta en superstjärna!

  1. Oj, har alls inget minne av Smiths-referenserna i Människohamn? Men tror kanske inte att jag var superstort Smiths-fan när jag läste den… Rimligt att jag blev jättesugen på att läsa om den BARA därför? ;P

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s