Något som aldrig hänt tidigare.

Alltså, jag har själv aldrig råkat ut för det här tidigare. Aldrig gjort något liknande.

Men när jag var på biblioteket för någon vecka sedan hade de fått in Jandy Nelsons underbara bok Jag ger dig solen. Jag som bara har läst den i e-format blev lyrisk. Och jag var precis på väg att girigt grabba tag i boken när tveksamheten slog till. Kan jag vara så girig? Den ligger ju dessutom på hyllan för heta titlar där den syns allra bäst. Tänk om en enda människa missar den här fantastiska läsupplevelsen på grund av min egoism?

Jag stod faktiskt inte ut med tanken, så jag lät boken ligga kvar och åkte raka vägen till bokhandeln där jag beställde den istället. Och nu har jag den, ett alldeles eget exemplar.

FullSizeRender

Annons

6 reaktioner på ”Något som aldrig hänt tidigare.

  1. Alltså visst är det ändå knäppt att det är så speciellt att äga en bok? Jag menar läsupplevelsen blir ju inte sämre och jag äger ju inte upplevelsen mindre bara för att boken inte står i min bokhylla.

    Gilla

    1. Eller hur! Och så just det här att det kändes som att jag berövade någon annan dens läsupplevelse om jag lånade den, trots att jag redan läst den. Ganska sjukt egentligen haha, men nu äger jag den 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s