Himlen börjar här – Jandy Nelson

himlen_borjar_har-nelson_jandy-19229623-frnt BÄST

Himlen börjar här är skriven av Jandy Nelson.

Lennie är sjutton år och lever ett stilla liv i skuggan av sin utåtriktade syster Bailey, en tillvaro hon trivs med. Men en dag händer det ofattbara, Bailey faller ihop i en hjärtattack och dör. Sorgen och saknaden är oändlig, och Lennie drar sig undan alla i sin närhet. Samtidigt drabbas hon för första gången av kärleken, och passionens svindlande och förbjudna känslor som får Lennies värld att explodera.

Jag måste börja med att be om ursäkt, eftersom jag inser redan nu att det här mest kommer bli en hyllning till Jandy Nelsons andra bok, Jag ger dig solen.

Himlen börjar här är fantastisk på alla sätt och vis. Språket är vackert, karaktärerna känns färgsprakande och handlingen är hjärtslitande i all sin sorg och glädje. Jag borde ha läst den här boken först, då hade jag älskat den i all sin fantastiskhet. Jag hade gråtit och skrattat och älskat varje rad. Men nu gjorde jag inte det. Jag läste författarens andra bok Jag ger dig solen först och när den boken har krossat ens hjärta om och om igen, när man efter tre månader fortfarande har den bokens karaktärer i huvudet, då är det svårt att ta till sig Himlen börjar här så som den bör tas emot.

Det betyder inte att den är boken inte är underbar, för det är den. Läs den här boken först. Njut, skratta och låt hjärtat blöda ikapp med Lennie. Sedan läser du Jag ger dig solen och du kommer falla totalt för din nya favoritförfattare Jandy Nelson.

Boken finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Annons

4 reaktioner på ”Himlen börjar här – Jandy Nelson

  1. Jag har läst båda Jandy Nelsons böcker de senaste dagarna och kan konstatera att jag har hittat ett ny författare att lägga till favoritskaran. Som tur är läste jag dem i rätt ordning, annars kanske inte jag heller hade känt lika mycket för ”Himlen börjar här”. Nu fick jag dock fullkomliga läsupplevelser! Jag kommer att tänka på de här böckerna länge…och längtar efter den kommande boken ”The Fall Boys and Dizzy in Paradise”.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s