Det blev YA rakt igenom.

Veckan har susat iväg och äntligen är det snart helg. Jag är ju inte bara boknörd utan även mellonörd, så jag sitter just nu som klistrad framför teven med mobil i handen på lördagskvällarna. Teven av uppenbara skäl och mobilen så jag kan chatta om mellon på diverse forum. Jag brukar inte tjuvlyssna på bidragen men jag kunde inte låta bli att kika lite på Mums-mums Zelmerlöv och den verkar hejdundrande bra. En vinnare?

Men nu skippar vi mellon och ägnar oss åt viktigare saker, nämligen frågan i veckans jerka som lyder så här,

Den mest uppenbara frågan borde väl egentligen handla om bokrean, men i stället väljer jag att fråga dig om du har läst en bokserie som du slutade tycka om under resans gång och varför? Om du inte läser serier kan du väl i stället berätta om vilken bok som har haft det perfekta slutet (utan att lämna ut för många detaljer förstås). Naturligtvis finns det ingenting som stoppar dig från att besvara båda frågorna om du vill.

Det mest självklara svaret är Tahereh Mafis serie Juliette. Första boken tyckte jag väldigt mycket om och sedan rasade det totalt. Även Allegiant av Veronica Roth hade jag stora problem med. Inte bara för det oförutsedda som sker i sista boken, utan även på grund av karaktärernas utveckling som jag inte alls tyckte om.

satt-mig-i-brand allegiant

En serie som jag tyckte höll måttet hela vägen var faktiskt Kristin Cashores trilogi De utvalda. Visserligen har böckerna olika huvudpersoner, men slutet är riktigt snyggt där karaktärerna binds ihop på ett sätt som känns helt rätt. Även Cirkeln är en stor favorit som jag tycker höll hela vägen fram. Och nu när jag nämner de här trilogierna inser jag att jag faktiskt inte skrivit om dem här i bloggen. Märkligt med tanke på att de är stora favoriter hos mig. Jag får nog ta en omläsning så jag kan sätta igång och rekommendera de här fantastiska böckerna till er som inte läst dem.

de-utvalda-tankelasaren-ungdomde-utvalda-monstrets-dotterde-utvalda-hemligheternas-rike

Annons

22 reaktioner på ”Det blev YA rakt igenom.

 1. Tyckte också att De Utvalda var en rätt trevlig serie, kanske dock att Bitterblue var en mindre intressant karaktär än Katsa, men överlag rätt schyst fantasy. De övriga böckerna… ja, du vet ju redan 🙂

  Gillad av 1 person

 2. De utvalda var en otroligt bra serie. I Engelforstrilogin har jag läst de två första böckerna och jag tycker att handlingen bara blivit bättre och bättre, så jag ser oerhört mycket fram emot att läsa Nyckeln.

  Gillad av 1 person

  1. Harry Potter måste ju vara det bästa exemplet på karaktärer som utvecklas och förmodligen anledningen till att den är så populär bland barn också. De kan liksom utvecklas i takt med HP, Ron och Hermione. Nu har jag inte läst dem men ändå, lite har man ju snappat upp 🙂

   Gilla

  1. Alltså, sista delen i Juliette gillar jag verkligen inte. Det handlar inte om att det är dåligt utan hela budskapet och valen hon gör som jag absolut inte gillar.

   Gilla

 3. Jag gillade Allegiant, men det är defintivt den svagaste i trilogin. Insurgent hade jag större problem vad det gällde karaktärernas utveckling: tyckte inte alls om misstänksamheten och tystnaden som uppstod mellan Four och Tris.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s