Hobbitar, nja jag vill nog träffa fler!

Fantasytema hos Kulturkollo och jag är naturligtvis inte den som är den när det gäller fantasy, så jag är med på deras tisdagsutmaning. Som vanligt kan jag inte hålla mig till bara ett svar, så ni får ta att jag fuskar lite.

Vilken fiktiv plats skulle du besöka om du bara kunde?

Det här var en svårare fråga än jag trodde. Det finns massor av platser jag vill besöka, men så är det ju det där med faran som av någon anledning ofta är närvarande. Men det som ploppar upp i tankarna är märkligt nog en plats från en bok jag inte blev särdeles förtjust i, nämligen skolan Brakebills i boken Magikerna av Lev Grossman. Boken i sig föll jag inte för, men skolan lät fantastisk. Inte på grund av det som oftast nämns kring Brakebills, sex, knark och alkohol, utan allt det andra. Magi och inträdesprov som får Hattmakarens tebjudning att verka fantasilös. Hattmakarens tebjudning i Alice i underlandet hade förvisso inte heller varit fel. Eller Kalles choklafabrik.

Om du fick välja en av alla dessa magiska varelser som ditt eget husdjur – vilket skulle du ta? Och varför?

Magisk är han inte, men underbar. För många år sedan slukade jag böcker av Dean Koontz, bara för att upptäcka att ingen levde upp till min första läsupplevelse av honom, nämligen boken Väktare. I den boken finns en hund som heter Einstein och jag tyckte så mycket om honom att det nästan känns som om han var min för ett tag. Einstein är en golden retriver som är resultatet av ett experiment. Man kan prata med honom via ett alfapet och han är helt fantastisk snäll. Och kanske en liten Mogwai också.

mogwai

 Hitta på en egen trollformel! Hur låter den? Vad tänker du använda den till?

Eftersom jag inte kan stilla mig gällande fiktiva platser och karaktärer jag skulle vilja träffa får det bli Arrivo Prontus!

Beroende på om jag använder den på mig själv eller på boken, så kan jag antingen trolla hit karaktärer jag vill träffa ( rumpnissar, draken Saphira, Katsa, Jamie och Claire, Katniss, Day, hobbitar, Aragorn, Ender, kapten Fidesko och tusen andra ), eller själv förflyttas till vilken fiktiv plats som helst ( Ellesméra i Eragon, Gallus, Hogwarts, Underlandet, Vita tornet i Sagan om drakens återkomst där jag skulle kunna bli den mäktigaste Aes Sedaien som någonsin funnits, eller Emils Lönneberga ).

Ja ungefär så.

Annons

3 reaktioner på ”Hobbitar, nja jag vill nog träffa fler!

    1. Ja det var nog den biten som fastnade, men jag tyckte också miljön lät mysig. Har fortsättningen Magikernas kung hemma, får se om den blir läst någon gång. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s