Bokbloggsjerka – Jag blandar tjockisar med tunnisar.

Ordningen är återställd i och med att Annikas jerka är igång och frågan den här veckan är,

Suget att skriva är dock ständigt närvarande och jag försöker verkligen hitta sätt för att kunna slänga ihop ett par inlägg i veckan åtminstone. Hittills har jag inte kommit på något som skulle hjälpa mig på vägen och därför skulle jag vilja ta del av era bästa tips. Det vill säga var (och hur) författar du dina inlägg?

Jag är oftast en helt oorganiserad människa, åtminstone på hemmaplan. Jag har ständiga idéer om inlägg, men ingen direkt planering för hur det ska läggas upp. Vissa återkommande teman finns det ju, men själva recensionerna blir ganska spontana.  Jag försöker få ut minst tre recensioner i veckan och därför planerar jag böckerna till viss del efter tjocklek. En tjockis varvas bäst med två tunna. Kan jag hålla det är tre recensioner i veckan inga problem. Ju tjockare tjockisen är, desto tunnare blir de övriga böckerna. Naturligtvis ska böckerna vara sådana jag vill läsa så det är inte alltid mitt system fungerar, men oftast blir det rätt bra.

Inspiration till övriga inlägg får jag från olika bokgrupper jag är med i. Där blir det ofta diskussioner eller frågor som jag tycker är intressanta och tar upp i bloggen, tex hur elak man får vara i recension eller huruvida bokbloggarna kan anses köpta eller ej.

Jag gör de flesta inläggen på kvällen eller på morgonen före jobbet och sedan skickas de ofta ut tidsinställda. Vid datorn, alltid.

Min vecka kan se ut ungefär såhär,

Måndag – Recension

Tisdag – Recension

Onsdag – Recension

Torsdag – Throwback thursday hos Oarya

Fredag – Jerka

Lördag – Recension

Söndag – Vilodag ( för på den sjunde dagen ska man slappa )

20130827172404-6126475d

 

Annons

23 reaktioner på ”Bokbloggsjerka – Jag blandar tjockisar med tunnisar.

  1. Just nu har jag faktiskt lite problem med vad jag ska läsa. Det jag är sugen på finns inte riktigt tillgängligt i pappersformat och ljudböcker är inget för mig, så jag kämpar lite med att hitta intressanta böcker just nu. Och då blir tjockleken lite svårare att följa.

   Gilla

 1. Just det där med att varva böcker är ju en bra grej. Jag visste ju att jag skulle läsa en tegelsten (en bok du kommer att vilja läsa btw, trust me), så innan dess såg jag till att bunkra upp med ett par recensioner och inlägg för att ha fältet fritt.

  Gilla

 2. Anna

  Jag skriver om böcker så ofta jag kan, så ska de ju läsas innan också. För mig är det absolut så att jag varierar min läsning så att jag har olika typer av böcker igång samtidigt. Krävande, lättsamt och ljudbok. Då flyter både läsnadet och skrivandet på i lagom takt.

  Gillad av 1 person

 3. Jag försöker att alltid ha två bokrecensioner i veckan och kanske en filmrecension, men det varierar ju. Just nu läser jag en riktig tegelsten eftersom jag ligger fyra recensioner efter och inte vill få ytterligare en att skriva 😉

  Gillad av 1 person

  1. Jag skulle vilja ha mer filmrecensioner men vi har så dåligt internet så man kan knappt streama någonting. När fibern väl kommer hoppas jag kunna se mycket mer film.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s