Jag stal några bokfrågor

Jag älskar ju att skriva om böcker och prata böcker. Då passar det bra att låna enkäter från andra bloggare, i det här fallet från Lottens bokblogg.

1. Vilka är de fem författare du har flest böcker av i bokhyllan?

Jag får köra på de inbunda eftersom jag har trilogier i mängder annars. Jan Guillou har jag flest böcker av med både serien om Arn och alla böcker om Carl Hamilton. Khaled Hosseini med Flyga drake, Tusen strålande solar och boken Och bergen svarade. Christopher Paolinis fantasyserie om Eragon, hela Harry Potter ( de är dock helt olästa ) och delar av Herman Lindqvists serie Historien om Sverige.

2. Vilka fem författare av de du har i bokhyllan uppskattar du mest?

Oj, det varierar ju lite men det är nog Khaled Hosseini, Jan Guillous serie om Arn, Christopher Paolini, John Ajvide Lindqvist ( Människohamn och Himmelstrand ) och Douglas Adams Liftarens guide till galaxen. Den sistnämnda är den boken jag skulle ta med till en öde ö. Om jag någonsin ställdes inför ett så horribelt ultimatum.

Jag måste också lägga till Diana Gabaldon och Marie Lu. Har tyvärr bara någon enstaka bok i de serierna.

3. Senast köpta inbundna bok?

Neil Gaimans The sleeper and the spindle.

4. Senast köpta pocketbok?

Bäraren av Marcus Olausson. Storpocket dock.

5. Favoritgenre?

Fortfarande dystopi. För tillfället.

6. Ultimata längden på en bok?

Förutsatt att den är bra, gärna minst 400 sidor.

7. Köpa eller låna böcker?

Jag gillar visserligen att äga böcker, men att låna böcker ger enorm valfrihet. Jag kan låna hem tjugo böcker och behöver inte vara jättenoga med om de verkar bra eller inte. Allt som verkar minsta intressant lånas och är det inte bra så har den ändå varit gratis och kan lämnas tillbaka. Låna alltså.

8. Inbundet, pocket eller e-böcker?

Storpocket gillar jag.

9. När på dygnet läser du helst?

På kvällen i min läshörna, när barnen somnat.

10. Tre böcker du inte läst än men ser fram emot?

Allt jag inte läst än av Margaret Atwood.

11. Vilken bok har du läst flest gånger i ditt liv?

Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams. Den har så många dimensioner att jag fortfarande blir överraskad.

syndaflodens-ar

Annons

2 reaktioner på ”Jag stal några bokfrågor

    1. Ja det är verkligen en bok man antingen älskar eller hatar, finns nog inget lagom där. Jag har som tur är en kompis som älskar den lika mycket och vi hade perioder när vi slängde oss med citat från boken. Internskämt som omgivningen inte förstod och tyckte vi var skitlöjliga medan vi varje gång grät av skratt. Mitt pocketex har följt mig över hela världen, det är min ständiga reselektyr på långresor eller flyttar runt jorden.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s