Vårlängtan – en enkät

Jag har blivit taggad i en ( min första ) enkät av bloggen Midnattsord och jag älskar enkäter eftersom de oftast innehåller mina två favoritämnen, böcker och mig själv…

mistborn-trilogy-set

Men på allvar så är jag skitless på vintern. Jag gillar inte vinter. Snö är vackert på vykort och en brasa är visserligen mysfaktor men solen är ju faktiskt bättre. På altanen. Med en bok i knät. Och ett svalkande glas rosé till. Så jag svarar på enkäten och fortsätter drömma om vår och sommar bokmässigt istället, eftersom snön ligger tung ute och våren verkar alltför avlägsen just nu.

1. Vilket vårtecken längtar du mest efter?

Alla. Jag vill ha rubbet, sol, ljus, snödroppar och torr mark.

2. Ett annat säkert vårtecken är när bokrean startar i slutet av februari. Har du någon särskild bok som du hoppas ska finnas till fyndpris på årets rea? 

Nu är jag ju så lyckligt lottad att jag inte behöver vänta så länge. Bokrean här ( Åland ) startar redan på torsdag, den här veckan. Tyvärr är ju utbudet kanske lite mindre men det brukar vara rätt bra ändå. Jag fick hem en katalog över bokrean men sonen 7 år snodde den innan jag hann läsa och nu är den borta. Så det enda jag egentligen vet helt säkert är att jag ska köpa en Lasse-Majabok som enligt sonen finns på bokrean.

3. Våren bjuder också på många nya böcker. Är det någon/några som du längtar extra mycket efter?

Ja, en hel drös faktiskt. Salla Simukkas bok Röd som blod var ju en av förra årets höjdpunkter så jag ser mycket fram emot nästa bok, Vit som snö. Sedan kommer ju Marie Lu ut på svenska med Den unga Eliten som jag verkligen ser fram emot. Hennes Legendserie är den bästa dystopitrilogin enligt mig. Än så länge. Enklav av Ann Aguirre verkar vara postapokalyptiskt och sådant ser jag ju alltid fram emot.

Att Modernista nu översätter Brandon Sandersons Mistborn har jag längtat efter länge, så det ska bli spännande att se om jag gillar den lika mycket som jag tror. Sedan kommer ju naturligtvis boken som jag fått äran att blurba, nämligen Anna Jakobsson Lunds dystopi Tredje principen. Jag längtar efter att läsa den som pappersbok med utgivning i mars. Man kan även förhandsbeställa den här efter 27e februari.

4. Finns det någon författare du önskar ( men inte vet om det är aktuellt ) ska komma med en ny bok/uppföljare i vår eller senare under året?

Jag skulle ju gärna läsa upplösningen på Robert Jordans serie Wheel of time som skrevs av Brandon Sanderson på svenska. Det kommer troligen aldrig hända. Jag vill även gärna läsa fortsättningen av Ransom Riggs serie om De besynnerliga barnen.

5. Många tycker det är roligt att uppdatera garderoben när våren kommer med tex en ny jacka eller nya skor. Är du på jakt efter något särskilt bokplagg?

Jag avskyr faktiskt att shoppa. För det mesta. Så något nytt blir det säkert, men jag försöker undvika att tänka på det tills vidare.

6. Finns det någon särskild debutant du ser fram extra mycket emot att läsa i vår?

Jag har inte så bra koll på kommande böcker faktiskt att jag vet vilka som är debutanter eller ej. Men Johan Rings skräckroman 4 minuter som kommer i april ser jag fram emot.

7. Det kommer många nya pocketböcker i vår. Är det några särskilda titlar du har väntat på ska komma i pocket?

Jag vill ha Cirkelntrilogin. Nu finns den redan som pocket så jag hade tänkt köpa den, men nu släpps ju en nyutgåva med filmomslaget så kanske jag väntar och ser vilken som blir snyggast. Jag vill även ha Markus Sakeys bok Brilliance. Kanske har jag tur så den finns inbunden på rean, vi får se.

8. Sist men inte minst, det är ju inte vår än och även vintern har ju sina positiva sidor. Berätta vad du tycker är bäst med vintern. 

Julen, bokrean och att det inte syns hur skitiga fönster man har.

Jag skickar vidare enkäten och taggar ( eftersom jag vet att ni kommer ge mig fantastiska boktips till våren ) Oarya, Sagan om sagorna, Fantastiska berättelser och C.R.M Nilsson och alla andra som känner sig sugna på enkät.

Annons

3 reaktioner på ”Vårlängtan – en enkät

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s