Mysteriet på High chaparall

mysteriet-pa-high-chaparral

Mysteriet på High chaparall är skriven av Lisa Kiddo.

”Folk försvinner. Barn och gamla… Så är det.” Gus nickade för sig själv. ”Det är därför jag aldrig går här ensam. Och jag håller mig borta från de gamla husen.”

Simon sa till Maja, Klara och Örjan att den gamle trappern bara berättade en spökhistoria för dem. Men det var någonting skumt i görningen inne på High Chaparral, det måste till och med Simon medge.

En kväll smyger de sig in i parken för att undersöka de gamla husen, och samtidigt som det fruktansvärda åskvädret brakar loss upptäcker de något mycket hemskare än de någonsin kunnat föreställa sig.

Simon, Maja, Klara och Örjan är på High chaparall och träffar där den trevliga trappern Gus. Han berättar en ruskig spökhistoria om de bleka barnen som sägs finnas på High chaparall. Gänget beslutar sig för att försöka lösa mysteriet med de bleka barnen, samtidigt som de gång på gång stöter på en mystisk man med en hund. Vem är mannen och kan Gus spökhistoria verkligen vara sann?

Boken är välskriven och Lisa Kiddos språk är tilltalande stramt på ett sätt som passar både yngre och äldre barn. Från 9 år snarare än 12 år och uppåt. Jag tycker kanske att startsträckan är lite väl lång och innehåller lite för mycket hästprat. Det är helt klart en fördel om man är hästintresserad när man läser den här. Det viktiga är dock mysterierna som faktiskt blir ganska läskiga. Mannen med hunden visar sig vara farlig på riktigt och de bleka barnens historia är lika tragisk som hemsk. Ändå håller ruskigheten en lagom nivå. Den är väldigt spännande och blandningen av det konkreta hotet från mannen med hunden och mystiken i spökhistorien, ger läsaren de rejäla ryggradsrysningar som ett riktigt bra mysterium kräver. Det här är helt enkelt en charmigt läskig bok som passar många.

Boken finns på Adlibris, Bokus och CDON.

Tack till författaren för recensionsexemplar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s