Liten enkät om läsning

Jag fortsätter leta bokfrågor på nätet. Tycker det är kul att fundera lite på min läsning ibland så jag har plockat lite random frågor från olika enkäter. Kör gärna på du med, läsning är ju flytande så även om frågorna återkommer är jag säker på att svaren varierar.

Favoritbok i barndomen?

Jag minns faktiskt bara Ronja Röverdotter. Nästa steg är typ Shogun av James Clavell men jag antar att jag måste ha läst något åren däremellan…

Vad läser du just nu?

Mysteriet på High chaparall av Lisa Kiddo och Fyra kvinnor fyra flickor av KG Johansson. Och några till. 

Vilka böcker har du reserverade på biblioteket?

Inga faktiskt. Hämtade ut Väckelse av Stephen King och Himlen börjar här av Jandy Nelson förra veckan. Den ena färdigläst och den andra typ påbörjad, knappt. 

Har du en läsplatta? 

Nej. Ipads och surfplatta däremot, men glömmer bort att använda dem för läsning. 

Har dina läsvanor förändrats sedan du började blogga?

Ja faktiskt. Jag läser ungefär lika mycket men lite andra böcker emellanåt mot vad jag själv skulle ha valt. Jag försöker att inte analysera för mycket under läsandet, utan läsa på som vanligt och göra summeringen efteråt.

Sämsta boken i år?

Har än så länge inte läst någon gräslig bok i år. Förra årets sämsta var 50 shades of Grey och Sätt mig i brand.

Vad har du för tillfället hemlånat från biblioteket?

Oj det är ganska många. Otopia, Udda verklighet, Miriam om natten, De hemlösas stad, Jag är Malala, Var är Alaska, Dash och Lilys utmaningsbok, Det handlar om dig, Konsten att skapa en tjej, Dömd, Sagan om drakens återkomst nr 1, Det oändliga havet och de två ovan redan nämnda. 

Kan du läsa på bussen? 

Jag åker inte längre buss, men ja.

Vad anser du om att låna ut böcker?

Böcker är till för att läsas så jag lånar gärna ut. 

Favoritgenre?

Just nu dystopi men jag läser annars det mesta faktiskt. Beror på humör. 

Genre du sällan läser?

Deckare. Visst kan kreativa mordgåtor fascinera även mig, men jag tycker generellt att deckare är väldigt stereotypa. Karaktärerna förvånar liksom aldrig. Något som kanske vissa finner trygghet i, men som jag själv tycker känns rätt mossigt.

Hur många lånade böcker brukar du ha från biblioteket samtidigt?

Ungefär som nu. Oftast åker hälften tillbaka oläst eller så förlänger jag lånet. 

Bästa filmatisering av en bok?

Bästa är ju svårt att säga, men Den gröna milen av Stephen King är ju jäkligt bra. 

Sämsta filmatisering av en bok?

Mio min mio med Christian Bale som Jum jum. Förstod aldrig konceptet riktigt, svensk bok men tysk-amerikansk produktion. Mycket märkligt resultat tycker jag. 

Mest skrämmande/hotfulla bok du någonsin läst?

Rosario är död av Majgull Axelsson. Fruktansvärd bok som jag dessutom läste alldeles för ung. 

En bok du trodde du skulle gilla men inte gillade?

Beautiful creatures och Stad av aska. Kommer ägna ett helt inlägg åt genren urban fantasy snart. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s