Kungen i djungeln – Per Herrey

kungen-i-djungeln

Kungen i djungeln är skriven av Per Herrey.

Älgen Sven tycker att livet som skogens konung börjar bli lite enformigt och tråkigt. Hans stora dröm är att få komma till Afrika och bli den förste älgen någonsin som blir kung i djungeln.
Sven har några välmenande vänner som säger åt honom att Afrika är inte en plats för älgar och att han riskerar att bli uppäten av lejonen om han sticker dit. Vännernas budskap verkar dock inte ha någon avskräckande effekt på Sven, tvärtom.
Hur Sven faktiskt lyckas med sin bedrift är en fartfylld, rolig och spännande historia med ett gott budskap om lojalitet, vänskap och laganda.

Vi möter älgkalven Sven som ganska tidigt i boken blir ensam när hans mamma dör. Det här är ju oerhört sorgligt men Sven har som tur är sina kompisar. Sven inser tyvärr inte alltid hur bra kompisar kan vara och att man ibland kan behöva hjälp. Så när han blir kung i skogen bestämmer han sig för att tänka ännu större – han ska bli kung i djungeln! Så bär det av till Afrika och Sven får sakta men säkert lära sig att man kanske inte alltid klarar allt på egen hand. Ibland blir det bäst om man samarbetar. Speciellt när man har två jägare som kommit till Afrika för att jaga en.

Det var rätt länge sedan jag fick den här och jag har försökt läsa den med barnen. Tyvärr var de inte jätteförtjusta så jag fortsatte själv. Vilket visade sig vara synd för den tar sig. Med lite tålamod kommer berättelsen igång, så ge inte upp högläsningen lika fort som jag gjorde. Jag kommer absolut ta fram den här med barnen igen. Fantasin och kreativiteten är det inget fel på, den flödar och jag är säker på att barnen kommer älska alla färgstarka djurpersonligheter i boken. Texten är som sagt lite väl lång så korta små avsnitt rekommenderas. En fin barnbok med härliga illustrationer, som trots den sorgliga början faktiskt är en glad och uppfriskande upplevelse.

Boken hittar du på Adlibris, Bokus och CDON.

Tack till Idus förlag för recensionsexemplar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s