Att dö väl – Eva Holmquist och Oskar Källner

att-do-val

Att dö väl är en novell skriven av Oskar Källner och Eva Holmquist.

Låt oss döda dig!

Den uppmaningen möttes deltagarna i Steampunkfestivalen sommaren 2014 av. De som hittade på de två mest fantasifulla dödssätten skulle få bli dödade just så, i en science fiction-novell som skulle skrivas av Eva Holmquist och Oskar Källner. Detta är resultatet.

Mänskligheten står inför utrotning. Grendlarna, en ras av ostoppbara krigsmaskiner, förtär värld efter värld. Hanna, en ung djurtämjare, och Alina, en av kolonialmaktens främsta exobiologer, kastas rakt in i ett uppdrag som kommer att avgöra hela mänsklighetens framtid.

Äntligen har jag läst den här novellen och vilken berättelse! En exobiolog och en djurtämjare som är enda hoppet för mänskligheten. Alina som måste ta fram ett virus och Hanna som ska tämja djuren som visar sig vara deras enda möjlighet för att leverera viruset.

Novellen har allt en riktigt bra science fiction kräver. Om Enders game och Samvetsmakaren hade fått en avkomma tillsammans hade det varit den här novellen. Storartat utförande och en novell jag väldigt gärna sett som en hel roman. Författarna har samarbetat otroligt bra. Jag känner igen både Holmquist och Källner i berättelsen, men rösterna går väl ihop och bildar tillsammans en fantastisk science fiction som känns självklar.

Och så det där med döendet då. Man vet ju att det kommer vara ett exceptionellt döende, men när det väl händer blir jag ändå totalt överraskad. Några på Steampunkfestivalen hade helt klart bra fantasi.

Novellen hittar du på Adlibris och Bokus.

Tack till Eva Holmquist för recensionsexemplar.

Annons

En reaktion på ”Att dö väl – Eva Holmquist och Oskar Källner

  1. Pingback: Beröm för “”Att dö väl” » Munins skärvor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s