Vilken bok döljer sig bakom bilden?

Frågan i veckans bokbloggsjerka är denna,

När började du läsa och varför fortsatte du att läsa så mycket som du gör?

Svaret är väldigt enkelt. Jag fick en magisk bok när jag fyllde 8 år. Magisk på så sätt att en underbar fantastisk ny värld fanns där direkt när jag öppnade boken. Jag blev hooked direkt och har aldrig slutat. Sedan blev jag av någon anledning snabbläsare också, jag läser typ styckevis, och det har ju naturligtvis underlättat.

Vet du vilken bok jag fick i födelsedagspresent? Det här är alltså bilden på insidan av pärmen.

Ronja2

 

Svar ( markera för att se texten ): Ronja Rövardotter av allas vår kära Astrid Lindgren. 

Annons

26 reaktioner på ”Vilken bok döljer sig bakom bilden?

 1. Jag vet vilken bok det är! Jag älskade den! Och illustrationerna är så himla snygga. Men huvudpersonens boyfriend har jag alltid tyckt var en tråkig tönt. Och lusig, dessutom…

  Gilla

  1. Jag försöker göra likadant men utbudet är ju så enormt idag jämfört med förut. Det är ibland svårt att veta vad som vad som kommer bli älskat och vad som är kasserat imorgon av barnen. Allt går ju tyvärr inte att spara helller 😦

   Gilla

 2. Kul att det var en särskild bok som fick dig på fall 🙂 Jag har också kvar mycket av mina barndomsböcker, trots att jag gick igenom en dum period när jag tyckte att jag skulle göra mig av med allt ”barnsligt.” Tonåringar!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s