Kärlek i maskinernas tid del 2

karlek-i-maskinernas-tid

En novellsamling med femton olika noveller av lika många författare. Andra och sista delen. Första delen av recensionen hittar du här.

Erotik. Romantik. Svek. Passion. Och androider, rymdresor och virtual reality.

Hett begär på Xyldax VII är skriven av Love Kölle.

En kort novell som är full av begär och lust. Dunkande, hett och mustigt och ändå helt könlöst. Eller fyllt av kön, beroende på hur man ser på saken. Jag är imponerad över hur naturligt författaren använt det könlösa för att visa att det där med hon eller han inte är så himla viktigt. Begär är begär oavsett om det är en hon, han eller hen som känner det.

Theodora är skriven av Tora Greve.

Theodora är en tillfångatagen flickliknande varelse som lockar männen till sig och använder dem, både för kroppslig njutning men även för att nå en slags högre nirvana genom att ibland döda sitt offer. Något som endast sker när njutningen är som störst. Forskaren Ypsilantis som är den som tillfångatagit Theodora vet precis vad och vem varelsen är, men kan ändå inte motstå lockelsen.

Jag var ju inte jätteförtjust i författarens novell i antologin Maskinblod 3. Den här däremot var väldigt tilltalande. Om jag minns rätt utspelar sig denna novell i samma världsbygge som novellen Tvillingarna från Dilmun och det är ett fantasirikt och omfattande världsbygge. En av de mer påhittiga i samlingen och den som kanske känns mest science fiction.


Lucifers säd skriven av Oskar Källner tyckte jag också mycket om och slutet var det mest överraskande i samlingen. Samtliga noveller var dock bra, det fanns liksom ingen jag inte gillade alls. Vissa noveller stack naturligtvis ut mer än andra, men boken som helhet höll väldigt hög och bra nivå med välskrivna texter och lockande inledningar som manar på en att läsa vidare. Till skillnad mot Maskinblod 3 finns det ingen speciell jag kan välja ut som favorit av de jag redan nämnt. Många av texterna verkar ha en en djupare mening och ett bakomliggande syfte att beskriva aktuella frågor i vårt samhälle. Oavsett om man letar efter djupare symbolik eller bara vill njuta av bra science fiction så är det här rätt bok. Kärlek i maskinernas tid är ren njutning.

Boken finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Tack till Affront för recensionsexemplar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s