Nobel, mord och aliens!

Fredag igen ( den var ju nyss här ) och dags för veckans jerka där Annikas fråga lyder såhär,

Snart är det jul och lite välbehövlig vila. Hur ser julen ut? Vad ska ni läsa?

Resten av familjen går på julledighet idag men själv har jag två dagar till innan det är min tur. Eftersom vi efter jul ska tillbringa en vecka hos makens släkt kommer min läsning se lite annorlunda ut än normalt. Det brukar blir deckare i stora lass. Svärmor är en deckarläsare av stora mått, så väl på besök plöjer jag hennes böcker och läser alltså deckare, något jag normalt inte väljer själv. Kanske just för att så många läser deckare och lånar man då av någon blir det liksom alltid deckare. Men nu var det faktiskt längesedan så jag ser mycket fram emot både besöket och deckarläsningen.

Naturligtvis kommer jag ha med några egna böcker och en av dem är skriven av en nobelpristagare, om än inte en litteraturpristagare utan faktiskt mycket viktigare än så.

jag-ar-malala-flickan-som-stod-upp-for-ratten-till-utbildning-och-skots-av-talibanerna

En bok jag redan borde ha börjat med, men glömt bort eftersom jag har den som e-bok, är denna,

att-do-val

Jag tror det blir en riktigt bra blandning. Nobelpristagare, svenskskriven scifi och deckare.

Annons

27 reaktioner på ”Nobel, mord och aliens!

  1. Jag önskar att dygnen vad dubbla nu över jul, då kanske jag hade hunnit med att läsa allt jag vill. Du påminde mig just om att jag också har Att dö väl på plattan…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s