Full av vacker magi – Runristaren

9789198181104_200_runristaren_haftad

Runristaren är skriven av Andrea Grave-Müller.

Marcella har ett problem, orsakat av hennes egna misstag. Lösningen tycks finnas inom räckhåll, men är det verkligen särskilt klokt att sluta ett avtal med en av Det Andra Folket?

När Aska och hennes dotter hittar spår efter strid i snön blir Aska genast orolig. Kriget har lämnat avtryck i byn, och man litar varken på kungens män eller tronpretendentens. När dessutom en skadad desertör dyker upp tar händelseförloppet en vändning som är varje förälders mardröm …

Den stundande förlovningen mellan unga fröken Tica och herr Leonardo Kavaly är något alla tar för givet. Det enda som fattas är att han ska ställa frågan, men när oförklarliga saker börjar ske i staden och det verkar som att Tica är inblandad sätts kärleken på prov. Hennes förflutna är märkligare än någon kunnat ana.

Boken är full av trolska väsen som berättar om magi, hämnd, längtan och avund och jag tror på dem alla. Titelnovellen Runristaren är i sin flyktighet en full berättelse. Huldrans öde i Snärjd är så vacker men samtidigt så tragisk i sin lockelse och skönhet. Timglas visar oss hur våra fördomar speglar ytan i det vi tror att vi ser och hur en till synes liten handling kan sprida sig som ringar på havet. Där ute väntar Vintergudinnan är ett kärleksfullt farväl och förtrollande vackert.

Det här en underbar novellsamling för alla som uppskattar fantasy. Det finns inte en enda novell jag blir besviken på, ingen novell som inte håller måttet och inget världsbygge jag inte tror på. Författaren serverar små glimtar av en fantastisk sagoväv, där varje berättelse och varje karaktär har sin givna plats. Ungefär som att titta i ett fotoalbum där varje fotografi är sitt eget ögonblick men tillsammans visar ett helt liv.

Boken finns hos Bokus.

Tack till Catoblepas för recensionsexemplar.

Annons

2 reaktioner på ”Full av vacker magi – Runristaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s