Födelsedag, strömavbrott och bokbloggsjerka

Den här veckan har varit lite upp och ner. Speciellt i onsdags på min födelsedag när jag vaknade till tända ljus. Överallt. Åh vilket fint firande de har gjort, tänkte jag. Tills jag insåg att det var tända ljus även på toaletten och i tvättstugan. Då fattade jag att det var strömavbrott och att jag istället fick börja dagen med gårdagens gamla kaffe.

Jag bor ju på en ö som den här veckan kör ödrift. Det betyder att de kopplat bort Sverigekabeln som normalt ger oss vår elförsörjning, vilket lett till ett antal strömavbrott. Olägligt dels med tanke på att jag precis hade avslutat Stjärnklart och dels börjat på Främling. Inkräktare. Den ena berättar om apokalypsen som börjar just med strömavbrott, och den andra är full med rysarnoveller man gärna vill ha lampan tänd till när man läser.

Så den här veckan har varit lite si och så. Därför är det ju underbart när fredagen kommer och med den Annikas bokbloggsjerka som idag har den här frågan,

Vilka nobelpristagare kan man hitta i din bokhylla?
alt. vilka nobelpristagare har du läst?

Svaret på första frågan är enkel, ingen. Jag måste dock ha haft några i bokhyllan vid ett par tillfällen eftersom jag läst en del, varav den enda jag själv kan rekommendera vidare med gott samvete är Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset. Och Selma naturligtvis. Jag tycker helt ärligt inte att nobelpriset är särskilt intressant. En egen ungdomskategori för Augustpriset hade varit mycket mer spännande.

 

Annons

14 reaktioner på ”Födelsedag, strömavbrott och bokbloggsjerka

  1. Grattis i efterskott! Det finns väl en ungdomskategori på Augustpriset? Eller är det mest barnböcker som premieras där kanske? I vilket fall, det finns ju en del ungdomsböcker även bland nobelpristagarförfattarna, inte minst Kiplings böcker. Och grattis i efterskott!

    Gillad av 1 person

  2. Ödrift, låter spännande och alltså inte så pålitligt! Jag hade läst fler än jag trodde, 10 stycken, men de flesta av dem läste jag när jag var ung. Nu håller jag mig oftast till annan litteratur.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s