Ett oemotståndligt förslag

ett-oemotstandligt-forslag

Ett oemotståndligt förslag är skriven av Birgitta bergin.

Anna Holm är 30 år och fastighetsanalytiker från Kungälv. Livet står still. Hennes pojkvän Jesper är trevlig och jobbet är okej, men det är ändå något väsentligt som saknas. En dag får hon ett rekommenderat brev från advokatbyrån Linberg & Co. Med stigande förvåning läser hon att hon har angetts som arvtagare till fem miljoner euro. För att få ta del av arvet måste hon dock utföra ett uppdrag. Hela brevet känns fullständigt otroligt, men hon måste ju i alla fall höra vad det är hon ska göra för att få arvet. Hon bestämmer sig för att ringa advokatbyrån och boka ett möte.

Två veckor senare står hon i sin nya lägenhet på Östermalm i Stockholm, redo att utföra uppdraget. Men var ska hon börja och vem är egentligen den här jetset-killen Carl-Henrik Vansbo?

Anna är en präktig och duktig tjej som jobbar inom fastighetsbranchen och har ett tryggt men ganska stillastående förhållande med Jesper. När hon en dag blir erbjuden 5 miljoner euro som arv tar livet en oväntad vändning. Förbehållet för att få ut arvet är att omvända jetset-killen Carl-Henrik från festande playboy till ansvarsfull efterträdare för familjeföretaget. Erbjudandet innehåller bara fördelar för Anna. Hon får tillgång till både lyxvåning och kreditkort utan limit, samt en topptjänst på företaget Carl-Henrik förväntas ta över från sin far. När saker väl kommer i rullning upptäcker Anna att det är svårare än hon trodde att ljuga för omgivningen. Och hur mycket av sig själv är man egentligen beredd att ge upp för det som först verkade vara ett oemotståndligt förslag?

Den här hittade jag på storytel som får in fler och fler e-böcker, något jag uppskattar eftersom jag inte klarar av ljudböcker. Det här är äkta chic lit, feelgood och romance. Allt i ett. Handlingen är orealistisk men vem har egentligen någonsin krävt realism i chic lit? Det är drömmen man vill ha. Att för bara några timmar sväva iväg och tillåta sig fundera över hur man hade gjort själv. Och trots att den är  lättsam så funderar Anna hela tiden över de val hon gör och vad som är rätt och fel. Känslorna svallar upp och ner när jag läser. Ibland håller jag med henne och ibland blir jag förbannad, men tråkigt har jag inte. Det här är bra feelgood och att slutet är totalt oförutsägbart var en oväntad men trevlig bonus.

Boken finns på Adlibris, Bokus och CDON.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s