Ålands bokmässa och andra funderingar.

the-young-world-1-overlevarna

Det har varit härliga läsdagar sista tiden. Jag har grottat ner mig i fantasy och nu i dystopi som synes. Lånade hem massa böcker på mitt senaste biblioteksbesök och den ovan var en av de som fick följa med hem.

I helgen är det bokmässa här på Åland. Jag antar att det blir trevligt, men faktum är att jag inte vet mycket alls om den. Åland är fantastiskt på så många sätt, men det här med marknadsföring är ett problem. Man tycker ju att fyra dagar innan bokmässan borde det finnas information om den typ överallt. Någon facebooksida, hemsida, artiklar på Ålands turistinfo osv. Icke så.

Jag satt i fredags och slet mitt hår när jag försökte googla fram någon slags info. Jag hittade två pyttesmå artiklar i lokalblaskan. Där stod åtminstone var bokmässan tänker hålla till så jag kikade in på den sidan, men icke. Där fanns inget om någon bokmässa. Vet de inte om att de ska ha mässa där om åtta dagar? Då gick maken in på samma sida och vips, där fanns helt plötsligt datum och tid. När vi väl lyckades lokalisera skillnaden visade det sig att jag av någon anledning fick den engelska informationen, som var lika med noll. Medan maken fick den svenska. Så tänkte jag att biblioteket måste ju veta något. Icke.

Därefter har jag av arrangörerna fått reda på att en sagoberättare kommer. Breaking news, eller inte.

Förmodligen vill man ha programmet färdigt helt och hållet innan man släpper informationen. Vilket ju är helt galet. Skaffa en facebooksida och en hemsida och sen droppar man namnen allteftersom de bokas. Inte svårare än så. Några namn lyckades jag få i måndags från en lokal facebookgrupp, men det är typ tre stycken. Resten är fortfarande höljt i dimma.

Där har ni PR på Åland i ett nötskal. Så jag får gå dit i blindo och det blir kanske mest för att köpa billiga böcker. Något jag tyckte mig se någon pytteliten kort rad om.

Imorgon blir det fantasy här på bloggen. Massor av fantasy, så håll utkik.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s