Kanske är det allt du behöver veta

kanske-ar-det-allt-du-behover-veta

Kanske är det allt du behöver veta är skriven av E. Lockhart. Engelsk titel We were liars.

Sjuttonåriga Cadence Sinclair Eastmans berättelse tar sin början före den femtonde sommaren. Somrarna tillbringar den förmögna familjen Sinclair på sin privatägda ö utanför kusten vid Massachusetts. Cadence älskar tillvaron på ön och framförallt älskar hon Lögnarna, som familjen kallar den sammansvetsade kvartetten bestående av Cadence, hennes kusiner Johnny och Mirren och Gat. Gat, Cadences stora kärlek.

Den femtonde sommaren händer något. Något som hon absolut inte kan minnas och som ingen vill berätta för henne. Händelsen gör sig dock ständigt påmind i form av en fruktansvärt smärtsam, kronisk huvudvärk som hon måste medicineras för. Men vad var det egentligen som hände?

Läs den. Och om någon frågar hur den slutar LJUG.

Det är svårt att skriva om boken utan att spoila något om slutet, men att jag tyckte den var bra kan jag ju säga. Berättelsen handlar om Cady som tillbringar sina somrar på familjens ö i sällskap med sina kusiner och vänner. Livet är enkelt och ungdomarna tillbringar somrarna med att skratta, sola, bada och för Cady och Gat börjar en spirande romans utvecklas. Tills något händer den femtonde sommaren. Vad som har hänt minns inte Cady och under två år hålls hon borta från ön av sin mamma. Cady är ledsen och arg eftersom hon skriver mail efter mail till alla utan att få svar. Och varför har Gat lämnat henne, vad har hon gjort som är så hemskt att han inte ens vill prata med henne? När Cady kommer tillbaka till ön och får träffa alla igen kommer minnet om den femtonde sommaren sakta tillbaka.

Jag tyckte väldigt mycket om den här. Det enda problemet med såna här böcker, där det finns en gåta, är att jag bara vill veta vad som har hänt. Själva handlingen liksom susar förbi i jakten på svaret, vad hände? Språket är vackert och sanningen kommer fram bit för bit. Även om det inte är helt oförutsägbart lyckas författaren hålla i spänningen ända fram till slutet.

Tack till Lavender Lit för recensionsexemplar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s