Bokbloggsjerka – Överraskning?

Annikas litteratur- och kulturblogg har i veckans jerka frågan,

Vilken bok bör man inte veta någonting alls om innan man själv läser den?

Det här var nog den svåraste frågan hittills faktiskt. Det finns ju några givna svar, bland annat den som Annika själv föreslår, Patient 67 av Dennis Lehane. Slutet var för mig helt överraskande och gjorde en ganska medioker bok rätt bra. En annan bok är Judasbarn av Carol O´Connor, fast även här är boken egentligen inte någon favorit. Det är mest för slutets skull man bör läsa den. Den tredje är Allegiant av Veronica Roth. Nu lyckades jag spoila slutet för mig själv genom att googla boken lite för mycket innan jag läste den. Hade jag inte känt till slutet hade jag säkert gillat boken mer.

Många kommer förmodligen svara Gone Girl av Gillian Flynn, vilket är obegripligt eftersom jag gissade twisten redan av baksidestexten.

I övrigt är jag en sådan som läser allt om böckerna jag ska köpa eller låna. Vilket även var anledningen till att jag blev med bokblogg, eftersom jag googlade in mig på er som fanns när jag letat böcker senaste året.

Annons

22 reaktioner på ”Bokbloggsjerka – Överraskning?

 1. Riktigt svår fråga denna vecka, jag är också en person som brukar vilja läsa en del om böckerna innan jag bestämmer mig för att lägga ner tid/pengar på dem 🙂

  Gilla

 2. Veta lagom mycket för att lockas läsa är ju oundvikligt. Men såklart man kan tycka det blir alltför mycket vetande om själva sluttwisten av en bok t.o.m framgår av baksidestexten! 😮

  Gilla

 3. Jag svarade Gone Girl, och det beror delvis på att det var en bok som precis som du skriver gick att gissa redan av baksidestexten vad som komma skulle. Sånt gillar jag inte! Alltså vore det bättre att jag inte hade vetat ett dugg om den innan jag läste…

  Gilla

 4. Jag hade också kunnat svara Patient 67 eller Gone girl, för det är verkligen två böcker som överraskar. När det gäller Allegiant så försöker jag hysteriskt undvika att läsa något om den för att hålla spänningen vid liv inför avslutningen.

  Gilla

 5. Jag vill med veta en del innan läsningen men inte för mycket. Jag vill inte bli alltför påverkad av andras tycken! Jag tog faktiskt upp Gone Girl då jag fann den vara klurig.

  Gilla

  1. Jag kände mig också rätt less faktiskt, men har svårt och bedöma om det var för att jag visste slutet och därmed hade pansarrustningen på, eller om jag faktiskt var less ändå. Men helt klart modigt av författaren.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s