Zombie romance

Mina när jag har tid frågor har utvecklats till, trots att jag inte har tid frågor. Så trots att jag inte har tid kommer några funderingar och tips här.

En romance bok?  Alltså, jag kommer faktiskt inte på någon renodlad romance ( YA ) som jag kan rekommendera. Men så googlade jag lite och insåg att det är annat än 50 shades som tydligen går under samma genre, bland annat boken Warm bodies, eller Varma kroppar som den heter på svenska. Den handlar förvisso om zombier, men det handlar om kärlek också. En väldigt fin och rolig bok jag rekommenderar till alla som gillar YA, även de som normalt inte är jätteförtjusta i zombies. Zombien R är charmig som få.

warm-bodies-varma-kroppar

Favoritbok från barndomen? Ronja har jag redan nämnt, så det blir en annan Astridbok, Allrakäraste syster. Den verkar lite bortglömd idag, men den var en stor favorit för mig och även mina kompisar.

Bok alla andra gillar men som jag hatar? Hatar är ett starkt ord, men Gone Girl av Gillian Flynn är överreklamerad tycker jag. Totalt förutsägbar, så jag förstår inte vad alla andra gillar så mycket med den faktiskt.

Favoritgenre? Jag väljer en åldersgrupp istället. Unga vuxna. Det kommer ett helt inlägg om den ålderskategorin här så småningom.

Bok jag önskar att fler läste? Anne Franks dagbok. Och nu menar jag vuxna. 13% av befolkningen verkar ha glömt att den finns.

Favorittrilogi? Jag hoppas på Marie Lus trilogi men sista delen har ju inte kommit än, så jag vet inte i dagsläget. Alla trilogier har faktiskt gjort mig besviken på ett eller annat sätt, vissa mer och andra mindre. Men helt nöjd är jag nog inte med någon, än.

Mest chockerande slutet? Allegiant.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s