Bokbloggsjerka – Läslust vs prioriteringar

Annikas litteratur- och kulturblogg har i helgens bokbloggsjerka frågan:

Planerar du vad du ska läsa och när och hur går du i så fall tillväga?

Till viss del planerar jag vad jag läser. Jag har ju en hel hög recensionsex som väntar på att bli lästa och jag försöker prioritera dem först. Jag försöker även variera vad jag läser, så det inte blir för många recensioner på raken i samma eller liknande genre. Men sedan är det ju det där med läslust. Ibland vill min läslust inte följa prioriteringar och ni vet ju hur det är. Är man inte motiverad så fastnar inte orden. Så jag låter ibland min lästlusts vilja ta över och bestämma, det brukar bli bra.

Sedan är det ju också ibland så med vissa böcker att man inte kan skriva om dem direkt. Man kanske inte vet riktigt vad man känner, inte förstår vad man läst, eller bara har svårt att hitta rätt ord och känsla så man får fram det man vill. Av den anledningen har Neil Gaimans bok Oceanen vid vägens slut fått vänta några månader, men imorgon kommer den. Äntligen har jag sorterat tankarna och tycket, som baserar sig helt på vad som i mina ögon är den sorgligaste meningen någonsin.

Annons

17 reaktioner på ”Bokbloggsjerka – Läslust vs prioriteringar

  1. Jag planerar min läsning och håller den också, men jag kan inte direkt påstå att jag känner någon press. Det är ju jag som valt böckerna 🙂

    Gilla

  2. Jag har alltid högar med olästa böcker. De flesta har jag valt att lägga dit, några har jag fått…ibland måste jag välja en bok före en annan som lockar mer. Det är när min lilla bokklubb snart har möte runt en gemensamt vald bok. Annars styr lusten väldigt mycket. Böcker är inget tvång bara ett behov!

    Gilla

  3. Jag planerar in rec-exen, resten baseras på humör, känslor och dagsform. Har dock tre högar, en med rec-ex, en med låneböcker och en med egna olästa böcker jag väljer ifrån.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s