Grodornas drottning får inte väta sina fötter.

9789186391195_200_grodornas-drottning-far-inte-vata-sina-fotter

Grodornas drottning får inte väta sina fötter, är skriven av Davide Cali.

I grodornas damm gör grodorna grodsaker. De hoppar, äter flugor, tar en tupplur och sjunger sånger. En trivsam tillvaro av gemenskap och nöjen. Då faller något glittrande i vattnet med ett plopp. Snabbt simmar en groda efter, och dyker upp med något på huvudet. En drottningkrona! Men vad gör egentligen den som just har blivit grodornas drottning?

Grodornas drottning omges snart av rådgivare. De säger att grodornas drottning inte får tala med vanliga grodor. Hon ska äta de fetaste flugorna och straffa dem som inte lyder henne. Och hon får inte väta sina fötter! Men grodor tycker som bekant om att simma, och när en dyktävling anordnas är olyckan framme. Eller är det lyckan som vänder åter?

Jag läste den här för mina två barn som är 5 och 7 år gamla och de tyckte väldigt mycket om den här. Boken handlar om rätten att bestämma själv. Hur agerar man när man får makt och hur mår de som inte har någon alls? I början är alla jämlika och de har roligt alla tillsammans. När de en dag hittar en drottningkrona blir den som hittade kronan drottning. En drottning bestämmer över de andra, de ska tjäna henne och drottningen själv får inte längre leka som hon gjorde innan hon blev drottning. Mina barn hade många tankar om det här, mest att det faktiskt inte verkar så himla kul att vara den som bestämmer om det får andra att göra saker de egentligen inte vill. Ett ämne som är högaktuellt här hemma i och med skolgång och alla funderingar som kommer kring det. Mobbning, vänskap och hur man är en bra kompis. Boken luftar de här frågorna på ett sätt som passar barn väldigt bra, och den gör det enkelt för mig som förälder att få veta lite mer om hur mina barn tänker kring det här med hur man ska vara. Boken kan användas både som underhållning eller om man känner att det finns något som skaver i skolan eller på förskolan. Illustrationerna är vackra och talande. Dessutom är den bekväm och rolig att läsa högt.

Betyg 4 / 5

Tack til Alvina förlag för recensionsex.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s